Düsseldorf

Hoe boek ik last-minute een super luxe hotel incl. wellness & ontbijt voor weinig?

Hoe boek ik last-minute een super luxe hotel incl. wellness & ontbijt voor weinig?
Foto door : Irenesophie
Je kent dat wel: een drukke week gehad, het is zaterdag ochtend en je weekend biedt niet veel leuks om naar uit te kijken. Dat terwijl je zoveel zin hebt in een leuke stad, lekker eten en een plons in een zwembad of een lekkere sauna. Maar een hotel ergens in Nederland pakken vanavond is eigenlijk het geld niet waard en wat moet je in hemelsnaam het hele weekend doen in een Nederlandse stad waar je al 10 keer bent geweest?

Voor mij is dit een repeterend verhaal eens in de zoveel tijd. Ik wil er graag even tussenuit, maar wil eigenlijk geen geld uitgeven aan iets dat ik niet super leuk vind. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat met één simpele tip, je veel goedkoper jezelf een weekend in luxe kunt wanen in een vreemde stad.

Stap 1: Kies een stad uit waar je met de auto heen kunt rijden (zelfs Parijs is maar 5 uur rijden, maar als je zo last minute bent als ik, is Düsseldorf ook een leuke winkelstad met veel restaurantjes en terrasjes aan het water).

Stap 2: Waar heb je zin in? Stel je eisenpakket op! Oftewel, zoals ik deed: hotel midden in de stad, met zwembad en sauna, ontbijt incl. en parkeergelegenheid.

Stap 3: Zoek dit hotel. Maar nu komt mijn ultieme kortingstip: zoek een hotel waar ze aan het verbouwen zijn. Aan het verbouwen hoor ik je denken? Ja aan het verbouwen. Op het moment dat een hotel aan het verbouwen is zijn er minder faciliteiten beschikbaar of is bijv (dat was in mijn geval aan de orde) de lobby gesloten en kan je alleen via een zijdeur naar binnen. Veel mensen zijn bang voor geluidsoverlast of vinden het vervelend dat de hotelbar of het restaurant gesloten zijn. In de meeste gevallen zal je niets merken van de verbouwing en kan je ongestoord genieten van de faciliteiten die geopend zijn. Het is dus belangrijk dat je even checkt welk deel van het hotel verbouwd wordt, zodat je niet opeens voor een gesloten zwembad staat als je dat juist graag wilde. Het voordeel van een hotel met verbouwing is dat de kamerkorting tot wel 70% op kan lopen en je soms extra faciliteiten gratis krijgt. In mijn geval kreeg ik een luxe kamer incl wellness toegang, parkeren en ontbijt voor het geld waarvoor je normaal nog geen normale kamer hebt. Boeken is niet ingewikkelder dan normaal. Ik heb gewoon via booking.com deze kamer gevonden, daar zie je namelijk precies welke kamers opeens hoge kortingen hebben en met een kijkje op de website zie je snel genoeg of dat is vanwege een verbouwing of omdat het een hotel is dat niet in de smaak valt ;-)

Veel citytrip plezier!
0
2

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
70
Geplaatst op
13 Apr 2018
Land
Bestemming
Categorie
Accommodatie
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Hoe boek ik last-minute een super luxe hotel incl. wellness & ontbijt voor weinig?"

  • profile image comment

    Dat klinkt goed!

    Door corriedewinter • geplaatst op 2018-04-13 12:47:32
  • profile image comment

    Hele goeie tip.

    Door Graaf • geplaatst op 2018-04-13 08:53:03

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.