Berlijn reviews

Schrijf als eerste een review!
9
Duitsland Berlijn
EviGesthuizen was hier 01 sep 2016
Super veel genoten van deze veelzijdige stad. De mensen zijn super relaxed en iedereen kan zich zelf zijn hier. Er zijn veel bezienswaardigheden, hippe eet tentjes en goede clubs! Er is voor iedereen wat te beleven!
Stad
  • veelzijdig
  • veel toeristen
Review geplaatst op 2016-12-07
9
Duitsland Berlijn
Dianadm was hier 01 aug 2016
Het vliegveld Tempelhof, handelsmerk van Nazi-Duitsland en luchtbrug tijdens de Koude Oorlog, werd in 2008 gesloten. De luchthaven was voor veel Berlijners het symbool voor een zwarte periode. Door er een nieuwe bestemming aan te geven, is dit negatieve stempel omgebogen in iets positiefs. Het luchthavengebouw is tegenwoordig een geweldige Urbex-locatie, waar al diverse films zijn opgenomen (waaronder de Hungergames). Door het immense gebouw worden dagelijks rondleidingen gegeven. Het vliegveld is omgedoopt tot Tempelhofer Freiheit en is met ruim 300 hectare het grootste stadspark van Europa. Op het gras kun je picknicken, zonnen, vliegeren of een balletje trappen. En hoe leuk is het om op enorme landingsbanen te fietsen, joggen, skaten of te wandelen? Meer info over tours door het luchthavengebouw zie www.tempelhoferfreiheit.de. Het park is van zonsopgang tot zonsondergang geopend (de toegang is gratis).
Stad
  • Combinatie historie en relaxen
  • Urbexlocatie
  • Bijzonder park
  • Alleen locals
  • Goedkoop
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-01-18
8
Duitsland Berlijn
RoyanvanVelse was hier 01 mei 2016
Berlijn is een stad van geschiedenissen en je kunt er je hart ophalen aan de geschiedenis van de tweede wereldoorlog en die van de koude oorlog. Geschiedenis, kunst en cultuur staan er hoog in het vaandel. Het is een drukke stad maar ook weer een relaxte stad. En je bent er zo!
Stad
  • Heel veel te zien en te doen
  • Drukke stad
Review geplaatst op 2017-11-19
9
Duitsland Berlijn
noordekker was hier 01 mrt 2016
Waar vroeger de Berlijnse Muur de stad in oost en west verdeelde, is nu elke zondag de vlooienmarkt 'Mauerpark' te vinden. Toen ik samen met vrienden in maart de Duitse hoofdstad bezocht, kwam de temperatuur buiten niet boven de 5 graden. Gelukkig kregen we het spontaan warm van de gezelligheid op deze drukke vlooienmarkt. We stapten uit bij het metrostation Eberswalder Straße, waarna het nog een paar minuutjes lopen is naar Mauerpark. Op het terrein is echt van alles te vinden. Van vintage kleding, landkaarten, kunst, muziekinstrumenten tot stands waar je een typische Duitse curryworst kunt proeven. Ook speelt er regelmatig iemand live muziek of is er een karaoke waaraan iedereen mag deelnemen. De perfecte plek om je zondag in Berlijn te spenderen!
Stad
  • Erg gezellig
  • Groot variërend aanbod
  • Lekker eten
  • Kan druk zijn
  • Erg modderig terrein na regen
Review geplaatst op 2016-11-04
10
Duitsland Berlijn
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Je zult het nog niet in een boekje vinden en de meeste toeristen in Berlijn zullen het niet weten, maar echt het mooiste uitzicht over Berlijn vind je bij het “Panoramapunkt” op de Potsdamer Platz. Natuurlijk heb je ook een prachtig uitzicht vanaf de “Fernsehturm” of vanuit de glazen koepel van de Reichstag, maar persoonlijk vind ik het uitzicht vanaf de Potsdamer Platz het mooist. Vooral omdat dit platform midden in het oude Berlijn ligt. Het gebouw staat in de Leipziger Strasse en is sinds 2010 toegankelijk voor toeristen. In 20 seconden brengt de snelste lift van Europa je naar een platform op een hoogte van 100 meter. Boven aangekomen weet je niet wat je ziet. Je kunt helemaal rond het gebouw lopen zodat je Berlijn van alle kanten kunt bekijken. Wat je allemaal kunt zien ? De Reichstag, de Brandenburger Tor, het Holocaust Denkmal, maar ook de Berliner Dom, de Neue Synagoge, het Rotes Rathuis, de Deutscher en Franzosische Dom op de Gendarmenmarkt, enz., enz. ! Teveel om op te noemen, zeg maar alle highlights van Berlijn.
Stad
  • betaalbaar
  • indrukwekkend
  • leuk om te doen en te zien
  • niet toeristisch
  • moet geen hoogtevrees hebben
Review geplaatst op 2017-02-09