Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Der Ampelmann - Berlijn

Berlijn,
Duitsland


Om eerlijk te zijn had ik tot mijn bezoek aan Berlijn nog nooit gelet op stoplichtmannetjes, alleen de kleur was immers van belang om over te kunnen steken ;)
In Berlijn kun je eigenlijk niet om hun stoplichtmannetje, oftewel der Ampelmann, heen. Hij duikt overal op (en dus niet alleen bij stoplichten), waarbij zijn groene gedaante het meest populair is ;)
In de Hackeschen Höfen maakte ik deze foto in de stoplichtmannetjeswinkel van stoplichtmannetjeslampen ;)
Zelf kocht ik er een ansichtkaart met stoplichtmannetjes wereldwijd, dan ga je de Nederlandse versie toch met andere ogen bekijken...

Inmiddels heeft der Ampelmann zes winkels verspreid door Berlijn, één restaurant en een strandbar op zijn naam staan. Daarnaast is er ook nog een webshop, zodat je niet eens de deur uit hoeft voor een kennismaking ;) Je kunt je afvragen of ze er misschien een klein beetje in zijn doorgeslagen... Enige tijd terug vond ik mijn ansichtkaart in een verhuisdoos, welke ik vervolgens ingelijst heb omdat ie na al die jaren nog steeds zorgt voor een lach op mijn gezicht bij het zien van het vrolijke groen/rode tafereel ;)