Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Diner in de duisternis

Berlijn,
Duitsland


Genoeg van de zoveelste Berliner Bratworst of Kasseler? Even helemaal geen zin om tegen het gezicht van je reisgezellen aan te kijken? Of wil je gewoon eens iets anders dan anders? Ga dan eten bij Dunkelrestaurant Nocti Vagus.

Dit bijzondere restaurant, iets buiten het centrum van Berlijn, laat je voor één avond ervaren wat het is om blind te zijn. In totale duisternis wordt een beroep gedaan op alle zintuigen, behalve je ogen. Op de tast op zoek naar je drankje en eten. Je smaakpapillen draaien overuren, omdat je niet ziet wat je naar binnen werkt. Je reuk en gehoor zijn tot het uiterste geconcentreerd om waar te kunnen nemen wat er om je heen gebeurt. En je geest fantaseert de hele avond hoe het restaurant er eigenlijk uit ziet en met welke andere gasten je hier zit te dineren.

Het personeel zelf is allemaal blind of zwaar visueel beperkt, maar dat is hier verre van een handicap. Sterker nog, in Nocti Vagus zijn zij juist je onmisbare steun en toeverlaat. Zonder hen kom je niet zonder kleurscheuren aan tafel en is de weg naar de wc een onoplosbare puzzelrit.

Meer informatie: [url="http://www.noctivagus.de" target="_blank"]www.noctivagus.de[/url]

En wil je lezen hoe wij het diner in de duisternis hebben ervaren, lees dan mijn [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/berlijn/reisreporter/blogs/6469.html" target="_blank"]blog[/url]

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Diner in de duisternis"

 • profile image comment
  Door EvanderHel• geplaatst op 20 Aug 2013 | 17:07:04

  Het klinkt leuk, bijzonder en mooi. Een ervaring die we allemaal eens zouden moeten meemaken. Je blog is een smaakvolle aanvulling op deze goede tip, als ik er nog 's kom ga ik er zeker heen!

  Bericht aangepast op 19:15:14
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 20 Aug 2013 | 13:35:25

  Een heel leuke tip. Er reed in het verleden ook een donker gemaakte bus naar scholen om de kinderen te laten ervaren hoe het is om visueel beperkt te zijn. Mooi dat dit gedaan wordt.

  Bericht aangepast op 19:13:47
 • profile image comment
  Door Sidonius• geplaatst op 21 Aug 2013 | 08:12:25

  Wat een bijzondere tip! En wat een goed initiatief.

  Bericht aangepast op 04:49:12