Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ga fietsen op een landingsbaan

Berlijn,
Duitsland


Berlijn kent vele unieke plekken en sinds enkele weken is er weer [url="http://www.gruen-berlin.de/parks-gaerten/flughafen-tempelhof/das-projekt/" target="_blank"]eentje[/url] bijgekomen. Na de sluiting van [url="http://nl.wikipedia.org/wiki/Luchthaven_Berlin-Tempelhof" target="_blank"]Vliegveld Tempelhof[/url] (bekend van o.a. de [url="http://nl.wikipedia.org/wiki/Berlijnse_Luchtbrug" target="_blank"]airlift[/url] waarmee Berlijn ten tijde van de Sovjet bezetting tussen juni 1948 en mei 1949 door de Amerikanen en Engelsen bevoorraad werd) op 30 oktober 2008 zijn de start-, landings-, en taxibanen nu opengesteld voor publiek.
Tevens zijn er velden ingericht voor verscheidene sportieve activiteiten, kan er worden gebarbecued en kunnen de banen gebruikt worden om te fietsen, te skeeleren of om te hardlopen. Maar ook als je minder sportief bent ingesteld is het een bijzondere plek waar je zeker naar toe moet als je Berlijn bezoekt. Wanneer heb je immers de kans om nagenoeg in je uppie (en zo voel je je al vrij snel gezien het park groter is dan Central Park in New York) op een start- en landingsbaan te staan en dan nog eens eentje met zo'n historie.
De huidige bebouwing bij het vliegveld is overigens ook bijzonder. Het gigantische bombastische complex heeft de handtekening van Nazi hofarchitect [url="http://nl.wikipedia.org/wiki/Albert_Speer" target="_blank"]Albert Speer[/url] en is een van de weinig overgebleven gebouwen uit dit tijdperk.
Overigens kan het zijn dat het huidige park binnen enkele jaren alweer wordt veranderd. Het bestemmingsplan is voor zover ik weet nog niet geheel duidelijk maar het lijkt erop dat er ook woningen en andere bebouwing zal gaan komen. Sla dit park de komende tijd dus zeker niet over!

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Ga fietsen op een landingsbaan"

 • profile image comment
  Door Droomreis• geplaatst op 26 May 2010 | 17:31:16

  Goed om te weten, ik probeer ieder jaar een keer naar de omgeving van Berlijn (Flaeming-skate) te gaan om te skaten, dus wie weet is dit een keer te combineren.

  Bericht aangepast op 20:21:04
 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 24 May 2010 | 15:13:48

  Wat een grappige tip, iets wat je niet verwacht.

  Bericht aangepast op 21:03:56