Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Berlijn image

Berijn 2014.

Berlijn
Duitsland
Nonnentje

Berijn 2014.

11 augustus 2014 was het dan zover eindelijk vakantie en mijn eerste citytrip.
Ik hou er wel van om ander cultuur te snuiven!

Mijn vriend en ik hebben voor Berlijn gekozen omdat daar veel geschiedenis is en veel te zien wat ons aansprak. Ook wilde mijn vriend onze eerste vakantie en zijn aller eerste keer buitenland liever wat dichterbij huis.

We hebben dan ook veel dingen gedaan zoals, naar Zoo Berlin geweest, Concentratiekamp, Citytour door heel Berlijn.

Wat ik erg interessant vond was het concentratie kamp, ik had het allemaal heel anders verwacht! had het kleiner verwacht. Maar toen we daar aankwamen stond ik echt verbaasd het was zo mega groot. Ik kwam bij het concentratie kamp aan en kreeg een brok in mijn keel, omdat je gewoon weet dat daar zoveel mensen overleden zijn. Gewoon diep en diep triest. Het was er ook erg stil.

Zoo Berlin vonden we gewoon leuk om erheen te gaan. Het was daar erg mooi maar ook heel erg groot. Had alleen een min punt en dat was het verblijf van de grote mannen olifanten. Ze hadden een klein verblijf en hadden een soort gracht en ze liepen daar maar op het randje ik had het idee dat ze elk moment in die gracht zouden vallen. Wat wel erg leuk was dat we er waren en dat de kleine baby olifant die in Zoo Berlin geboren is jarig was op de dag dat me vriend en ik er waren. Wat een schatje was het ook. Ze hadden ook een mega groot aquarium. Hier zaten vooral heel veel reptielen en dan heb ik het meest slangen gezien. Slangen van groot naar klein en van dik naar dun. Ik hou zelf helemaal niet van deze beesten maar vond het daar erg gaaf om te zien.

De Citytour hebben we met een bus van Hop on Hop off gedaan. Dit deden we omdat ik erg graag met alle gebouwen op de foto wilde hihi. En wat waren er mooie gebouwen heb er erg van genoten. We hadden een bus met twee verdiepingen en we gingen natuurlijk elke keer boven zitten, was mooi weer dus het dak was eraf. We kregen oordopjes en die konden we in de stoel voor ons doen en dan op verschillenden talen wij kozen natuurlijk voor Nederlands. Hier hoorde je allemaal verhalen over de gebouwen wat voor betekenissen ze hebben. Helaas heb ik alleen de Brandenburger Tor in het donker gezien want mijn vriendje durfde nog niet met zijn 2en in het donker. Ik vond dit erg schattig want hij zei ja ik ben nu wel verantwoordelijk voor je dus heb liever niet dat we tot laat over straat lopen. Wat een schatje heb ik toch ook hihi.

Op de terug weg zijn we nog naar Moviepark geweest. Hier was me vriend nog nooit geweest, dus ik dacht het is zo ver rijden dus dan kunnen we daar in de buurt een hotel boeken voor 1 nachtje en de dag erna naar Moviepark. Dus wij op internet Moviepark met Hotel ingetypt en ja hoor wat een mooie aanbieding hadden we. Ik ben toen ik kleiner was in Moviepark geweest maar ik kon er niets meer van terug zien. Ik vond het erg leuk om er weer een keer geweest te zijn maar dit was de eerste en laatste keer. Vriendje ook weer blij gemaakt.

Ik heb top vakantie gehad samen met mijn lieve vriendje. Kan niet wachten tot de volgende :)
Hoop dat jullie het leuk vonden om mijn eerste citytrip verhaal te lezen.

Foto's

09c48.jpg
09c48.jpg
Nonnentje
2dac4.jpg
2dac4.jpg
Nonnentje
97bf7.jpg
97bf7.jpg
Nonnentje
09c48.jpg
09c48.jpg
Nonnentje
97bf7.jpg
97bf7.jpg
Nonnentje