Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Berlijn image

Verbazend Berlijn

Berlijn
Duitsland
SAppelhof

Verbazend Berlijn

In het jaar 2008 mocht ik van mijn toenmalige werkgever mezelf inschrijven voor mijn allereerste studiereis. De meeste denken dan waarom geen heerlijk warme bestemming. Ja dat dacht ik ook. Alleen vonden ze Berlijn wel een leuke voor mij. Nou goed ik was ietwat teleurgesteld en ja ook dat klinkt echt verwent ( wat ik eigenlijk helemaal niet ben ). Berlijn was geen bestemming die ik uit mezelf een keer geboekt zou hebben dus op zich was het wel een leuke kans om dan zo’n stad tijdens een studiereis via het werk te mogen bezoeken. Dus ik al ver voor vertrek een heleboel informatie verzamelt en doorgelezen. En echt elke dag kreeg ik meer zin om de stad te bezoeken. Al zag ik er ook wel een klein beetje tegenop. Toch je eerste studiereis en geen mensen die je al kent. En daarbij gingen we heel luxe met een bus. Aangezien ik Parijs al ver vond had ik niet zo’n kijk op de rit naar Berlijn al bleek die ongeveer even lang te moeten duren. We hebben op de heenweg 9 uur over de reis gedaan. Wat waren mijn benen blij dat ze s’avonds alle ruimte hadden toen we de bus uitstapte. We kwamen tegen de avond aan en na het heerlijke eten (want eten in Duitsland vind ik echt lekker) zijn we snel doorgereden naar hotel. We verbleven in Hotel Holiday Inn Berlin City East. Een 4 sterren hotel dat van alle gemakken voorzien is. Voor mij een hoop luxe vond ik want voor de tijd kende ik alleen maar het 2 sterren appartement op zijn Grieks. Wat ik altijd heerlijk vond overigens. Dus ja het was een geweldig hotel met een geweldig goed ontbijt buffet. De eerste hele dag in Berlijn begon met een stadsrondrit. We hebben alles gezien en kregen de tijd om heerlijk te shoppen. Aangezien je als reisadviseuse op reis bent ga je alle excursies doen. Zo kun je de klant beter informeren. Dus het was een drukke dag en de shopping tijd was voor ons dan erg leuk en fijn. De Kurfustendam is daar ook zeer geschikt voor, helaas niet voor je portemonnee als je net zo shopper als ik ben. We hebben in de middag ook nog een boottocht over de Spree gemaakt. Dit is zeker een aanrader. Zo zie je Berlijn een keer op een andere manier. Daarbij waren wij in Juni in de stad en dan is zo’n boottocht heerlijk om uit te waaien. Tegen de avond hebben wederom heerlijk gegeten in de stad en daarna gelijk door gereden naar het grootste theater van Europa. Hier hebben we een Revue show bekeken. Erg leuk als je het net als ik nog nooit gezien hebt. Grappig is wel dat wij zo benieuwd waren naar de grote ster die die avond zou optreden in show, dat iedereen al zijn fantasieën had over wie het zou zijn. En toen was het moment daar dat De Grote Ster werd aangekondigt. Roberto Blanco. En wij elkaar maar verbaasd aankijken met een blik van: Wie is die man in godsnaam. Sorry voor de mensen die groot fan zijn van deze beste man. Ach het was toch nog een leuke show en ook daar heb ik zeker van genoten.
Maar na de revue show zijn we het nachtleven van Berlijn ingedoken. De groep bestond voor 80 procent uit mensen tussen de 20 en 30. De volgende ochtend kon je dan ook goed merken wat er de avond ervoor gebeurd was. Maar goed iedereen weer de bus in want we gingen naar Potsdam. Leuk om even buiten de drukke stad te zijn. Potsdam is zeker een aanrader. Wat is het daar mooi zeg. Na een heerlijke dag tussen de paleizen en historische gebouwen reden we weer terug naar Berlijn. Waar we wederom een heerlijk diner voorgeschoteld kregen in een restaurant a la Fawlty Towers. Erg lachen. Na het diner reden we naar de Potsdammer Platz. Wat een wereld van verschil is dat. Modern gecombineerd met de oude historie van de rest van de stad. Ook hebben we die avond het Hollecoast monument bezocht. Wat bij veel indruk heeft gemaakt was de sfeer die er hing. Daarna zijn we doorgelopen richting de Branderburger Tor. Erg mooi en niet druk zodat we mooie foto’s konden maken. Die avond nog een laatste borrel gedronken in de lounge ter afscheid van Berlijn, de volgende dag zouden we dan ook terug richting Nederland gaan. De volgende dag zat dan ook iedereen moe, enthausiast en voldaan in de bus die een stuk rustiger oogde dan op de heenreis.
De volgende dag zat ik weer moe maar voldaan achter mijn balie. Terugdenkend aan fantastische momenten in verbazend Berlijn.
[/b]