Berlijn Artikelen & Blogs

Stedentrips

Slapen in een designhotel: dit zijn onze favorieten

Gepubliceerd: 12 jan 2019 | Citytrips 0
Wij waren meteen fan toen we de website van Design Hotels tegenkwamen, een online curator van stijlvolle, particuliere hotels. Dit zijn onze favoriete designadresjes in Europa: 2x ónder €100 (onverwacht betaalbaar!) en 2x bóven €100 (superdeluxe!).


Tbilisi: De bar in het Stamba Hotel heeft een super strakke uitstraling (© Stamba Hotel)

Bijkomen in een Berlijnse stadsoase

Waar ligt het? Geen Europese stad roept bij ons zo’n ontdekkingsdrift op als Berlijn, want elke keer als we er komen lijkt de stad een totale transformatie te hebben ondergaan. Onze laatste ontdekking heet Sir Savigny, een piekfijn designhotel om de hoek van het sfeervolle Savigny Platz.

Waarom moet je er slapen? Houd je van het swanky stijltje dat ook in veel cocktailbars wordt toegepast, lees: fluweel, goudkleurig metaal en spiegels? Dan houd je óók van Sir Savigny. Een ander leuk detail is de vintage telefoon aan de muur, met een directe telefoonverbinding naar de hippe burgerbar (The Butcher) op de begane grond. Uhm, roomservice!

Wat is er nog meer bijzonder? Effe bijkomen tussen de bedrijven door? Plof dan neer in een van de vele knusse zitjes in de binnentuin, een Instagram-proof stadsoase compleet met streetart.

Wat kost het? We dachten altijd dat hotels in de buurt van de Kurfürstendamm (Ku’damm) — een befaamde winkelboulevard met dure modehuizen — onbetaalbaar waren. Blijkt dus reuze mee te vallen, want je slaapt er al met twee personen voor € 66 per nacht.


Berlijn: Het swanky stijltje vind je terug in Sir Savigny (Foto: Steve Herud, Sir Savigny)

Een logeerpartij houden in een bohoboerderij op Ibiza

Waar ligt het? De volgepakte stranden en discotheken van het zuidwesten van Ibiza staan haaks op het grillige, dunbevolkte landschap van het noorden, waar wegen over bergen en door dichtbeboste valleien kronkelen. Te midden van al dat moois, op een lap grond van tien hectare, ligt La Granja, een omgebouwde bohoboerderij met Iberische en Moorse trekjes, die zich wat ons betreft slechts in één woord laat omschrijven: wauuuuuuuuw!

Waarom moet je er slapen? Dit is minimalisme in zijn fraaiste vorm: op zichzelf staande meubels, gemaakt van rustieke materialen als verbrand en verweerd hout en leisteen, in steenkoolzwartgekleurde ruimtes. Alle negen suites en twee kamers liggen rondom het zwembad.

Wat is er nog meer bijzonder? Voor La Granja werkte Design Hotels samen met Friends of a Farmer, een besloten clubje met een grote interesse voor kunst en het verbouwen van gewassen. De chefs werken in de keuken met producten van eigen land en er is zelfs een master farmer in dienst om toezicht te houden op de gemeenschappelijke landbouwprojecten.

Wat kost het? Vanaf € 326 per nacht voor twee personen. La Granja kan ook in zijn geheel worden afgehuurd, lagranjaibiza.com. Addertje onder het gras: La Granja is alléén beschikbaar voor Design Hotels- en Friends of a Farmer-leden. Een lidmaatschap kost € 200 p.p. per seizoen.


Ibiza: La Granja in het noorden van Ibiza staat haaks op het volgepakte zuidwesten (© DesignhotelsTM)

Zien en gezien worden in de nieuwste hotspot van Tbilisi

Waar ligt het? Aan de uitspraak ‘Tbilisi is het nieuwe Berlijn’ gaan we ons niet wagen. Maar dat de Georgische hoofdstad aan de weg timmert als nieuwe capital of cool, is een ding dat zeker is. Zo worden overal in de stad industriële erfgoederen omgetoverd tot gloednieuwe hotspots. Pièce de résistance van deze designgolf: het fonkelnieuwe Stamba Hotel, in een oude drukkerij.

Waarom moet je er slapen? Bijzonder aan de industriële suites zijn de hoge plafonds en raampartijen met uitzicht op de binnentuin, de vergulde, vrijstaande badkuip en de fijne extraatjes als het La Marzoccokoffieapparaat. Typisch zo’n kamer dus waar je binnenloopt en denkt, dit móéten mijn vrienden zien! [Maakt foto]

Wat is er nog meer bijzonder? Ook als je er níét verblijft is een bezoek aan dit hotel een absolute must, al is het voor koffie in Stamba Chocolaterie & Roastery, een diner of cocktail in het trendy Café Stamba of avondje uit in het Aviator Casino. Oók gaaf: de indrukwekkende lobby met metershoge planten en een krantenrails die herinnert aan de oude drukkerij. En natuurlijk het rooftopzwembad.

Wat kost het? Mag wat kosten, zo’n overnachting in Stamba Hotel. Maar dan heb je ook wat, vanaf € 181 per nacht voor twee personen.


Tbilisi: Het Stamba Hotel heeft een industrieel karakter (© Stamba Hotel)

Verblijven in een gastrotel in de Alentejo

Waar ligt het? De Alentejo is de grootste maar dunst bevolkte provincie van Portugal. Je kunt er uren dwalen zonder een andere ziel tegen te komen. Voor het ultieme slow travel-gevoel rijd je een kwartiertje landinwaarts vanaf Sines, naar Santiago Hotel Cooking & Nature, gelegen op een heuvel met uitzicht op het Santiago do Cacém-kasteel.

Waarom moet je er slapen? Elke kamer beschikt over een eigen balkon of terras en hoge ramen, met uitzicht op de omgeving. Traditioneel en modern design vloeien er prachtig samen.

Wat is er nog meer bijzonder? De toevoegingen cooking en nature deden het al vermoeden; in dit designhotel ligt de focus op gastronomie en culinaire ervaringen, te midden van het ongerepte landschap. Je kunt er dagelijks deelnemen aan een gratis kookworkshop. Betekent overigens niet dat er niets anders te doen is; in de omgeving en aan de kust kun je wind- en kitesurfen, fietsen en hiken.

Wat kost het? Vanaf € 80 per nacht voor twee personen. Een kookworkshop volgen is gratis. Designkamer voor boven de € 100 per nacht.


Alentejo: De naam Santiago Hotel Cooking & Nature verklapt een boel (© DesignhotelsTM)

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Berlijn artikelen

Wát! Er is een nieuw stuk Berlijnse Muur gevonden

Je zal maar een stuk Berlijnse Muur in je achtertuin hebben liggen … Deze hobby-historicus hield zijn opmerkelijke vondst maar liefst 19 jaar geheim! Check de bizarre beelden hier.

Je zal maar een stuk Berlijnse Muur in je achtertuin hebben liggen … Deze hobby-historicus hield zijn opmerkelijke vondst maar liefst 19 jaar geheim!...

1988: op vakantie in Berlijn en dan gebeurt er dit

Deze toeristen waren getuige van een bijzondere gebeurtenis tijdens hun vakantie in Berlijn in 1988. Per toeval zagen ze vier mensen vluchten van Oost naar West-Berlijn, in die tijd nog streng gescheiden door de Berlijnse muur. Dit leverde unieke beelden op.

Deze toeristen waren getuige van een bijzondere gebeurtenis tijdens hun vakantie in Berlijn in 1988. Per toeval zagen ze vier mensen vluchten van Oost...

Berlijn - Dé nieuwste buurt in Berlijn

Midtown Manhattan? Het Londense West End? Het eerste arrondissement in Parijs? Been there, done that. Voor echte verrassingen en onvergetelijke momenten tijdens je citytrip moet je verder kijken dan het centrum. Naar buurten die nog niet in elke gids staan, waar je de stad nog op authentieke wijze k...

Midtown Manhattan? Het Londense West End? Het eerste arrondissement in Parijs? Been there, done that. Voor echte verrassingen en onvergetelijke moment...