Berlijn en Brandenburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

200km lang fietsen of skaten!!

Berlijn en Brandenburg,
Duitsland


Is fietsen of skaten (naast reizen en fotograferen) je grote hobby? Ga dan zeker een keer naar de Flaemings-Skate even te zuidwesten van Berlijn. Ik beloof je, het blijft niet bij een keer!

Het hart van de Flaeming Skate, de Rundkurs RK 1 is bijna 100km lang en wordt in kleinere lussen verdeeld. In totaal liggen er zo’n 200 km op je te wachten. Op het perfecte gladde asfalt lijkt het alsof de skates vanzelf rollen. De speciaal aangelegde paden zijn bijna overal drie meter breed en slingeren door de "Niedere Fläming" en het "Baruther Urstromtal". Typische Oost-Duitse dorpjes, prachtige landschappen, historische molens en vele andere monumenten sieren de route. Het gebied is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Voor meer informatie: [url="http://www.flaeming-skate.de" target="_blank"]http://www.flaeming-skate.de[/url]


Wij zijn inmiddels al diverse keren teruggegaan en hebben een prima overnachtingplaats gevonden. Direct aan de route op een splitsing van twee lussen, je kunt dus zo vanuit je bed aan zowel de grote ronde als ook aan een van de kleine lussen beginnen. Wel tijdig reserveren, want het is een populaire locatie. [url="http://www.erlebnishof-werder.de" target="_blank"]http://www.erlebnishof-werder.de[/url]