Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schansspringen in Garmisch

Beieren,
Duitsland


Afgelopen winter verbleven we een lang weekend in de buurt van Garmisch-Partenkirchen. Deze regio staat bekend om de vele bergsportmogelijkheden (met de hoogte berg van Duitsland, de Zugspitze van ruim 2.900 meter naast de deur), de prachtige natuur en natuurlijk de beroemde skischans van Garmisch. Ook hier wilden we natuurlijk een kijkje nemen.
Met open mond hebben we hier staan kijken. Dat mensen hiervan af durven springen! Zo hoog...Vanaf de Grote Olympiaschans wordt sinds 1952 op Nieuwjaarsdag gesprongen, als onderdeel van het Vierschansentoernooi.

De schans maakt deel uit van het Olympiastadion waar in 1936 de Olympische winterspelen werden gehouden. Je kunt dit (best verouderde) stadion bezoeken en hier ook rondleidingen krijgen. Naast de grote schans staan ook twee kleinere schansen. Ook wordt het stadion gebruikt als finishplaats voor alpineskiwedstrijden, zoals de jaarlijkse wereldbekerwedstrijd slalom.

De grote nieuwe schans die in november 2007 in gebruik werd genomen is een zogeheten K125-schans; springers halen hier sprongen van 125 m. Het schansrecord staat sinds 2010 op 143,5 m. Dit werd op nieuwjaarsdag gesprongen door de Zwitser Simon Ammann, tijdens het Vierschansentoernooi. (bron: Wiki)