Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Johannes de Dooperkerk

Beieren,
Duitsland


We zijn op weg naar Karinthië en rijden naar de Duits / Oostenrijkse grens. Vandaar af begint onze toeristische route. Vlak voor de grens met Oostenrijk zien we even voorbij Roosenheim een prachtig dak van een kerk en daar stoppen we even.
De Barokke bedevaartskerk van "St Johann Baptist en Heiligkruis" staat in Westerndorf am Wasen , dicht in de buurt van Roosenheim. Een enorme "uienkoepel" is het grootste uiendak van Duitsland en heeft een niet-ondersteunende houten koepelconstructie.
De kerk is tussen 1648 en 1691 gebouwd direct na de Dertigjarige Oorlog. De uienkoepel heeft een diagram van 20 meter. Het is een prachtig bouwwerk en ook de begraafplaats rondom de kerk heeft onze interesse. Een korte blik binnen laat ons een interessant interieur zien. Met altaren, een preekstoel en foto's van de Kruisweg. Van dichtbij zien de koepels er schitterend uit en zijn heel bijzonder op elkaar afgestemd! Maar ook de plek vanuit het groene weide landschap is de moeite waard om er een kleine omweg voor te maken!