Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Obersee ook heel mooi !

Beieren,
Duitsland


De Obersee is een natuurlijk bergmeer gelegen in de Berchtesgadener Alpen. Niet zo heel groot een oppervlakte van 57 hectare en ligt op 613 meter hoogte.
Wanneer je met de boot op de Konigssee vaart kan je uitstappen op het laatste punt Salet. Wij hebben daar heerlijk gewandeld, ook hier weer pak de eerste boot om 08.00 uur anders wordt je bedolven door toeristen.
Ik had in de Obersee 2 locaties op het oog om te fotograferen en dat kon alleen maar als je de eerste boot kan pakken.
De eerste locatie na 15 minuten wandelen de Salet-Alm en 2e locatie is iets verder en wat steiler omhoog de FischunkelAlm , echt iets moois voor de fotografen onder ons. TIP: Neem wat filters mee en een statief.

Ik plaats nu de foto van de Obersee zelf. Ik was behoorlijk onder de indruk van de kleurenpracht. Groen, Smargardgroen, Aqua, Oranje, donker en licht.

TIP: Ze geven aan dat daar de grootste waterval van 400 mtr naar beneden valt, maar vertellen er niet bij dat je er bijna niet dichtbij kan komen of je moet getraind/ervaren klimmer/wandelaar zijn. Het is steil, glad en kleine paden met allerlei soorten rotsen. Wij zijn halverwege gestopt en teruggegaan. Met de spullen die ik bij had was het niet te doen.
Zonde van de tijd, was meer dan een uur wandelen en klauteren. De natuur blijft natuurlijk wel mooi.