Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Van rode dood tot groen leven

Gepubliceerd: 23 mei 2008
0

Het IJzeren Gordijn scheidde in vroegere jaren het communistische Oosten van het kapitalistische Westen met behulp van mijnen, prikkeldraad, politiehonden en soldaten. Deze strook van dood en verderf blijkt echter ook een schat aan natuur en wildlife te herbergen.

Vredessymbool
Zeldzame diersoorten die hier voorkomen, zijn onder andere de reiger, otter en de zwarte ooievaar. Wanneer de plannen goedgekeurd worden zal de "Iron Curtain Trail", dat loopt van het meest noordelijke puntje van Scandinavië tot het zuiden van Bulgarije, het langste natuurreservaat ter wereld worden. "De Iron Curtain Trail is een bijzondere manier om vrede en eenheid te eren", zegt wildlife bioloog Liana Geidezis, projectmanager voor Bund, een van Duitslands meest vooraanstaande organisaties voor behoud van de natuur. "Het zal het belangrijkste milieusymbool van de eenentwintigste eeuw worden".

VN Conferentie
Er is echter nog weinig gedaan om het gebied wettelijke bescherming te geven. In Hongarije worden sommige delen van het natuurgebied met bulldozers compleet weggevaagd. Ook in Duitsland kunnen de verschillende milieuorganisaties en de overheid het niet eens worden. Aanstaande maandag begint de conferentie van de Verenigde Naties over biodiversiteit in Bonn. Bund's voorzitter, Hubert Weiger, vertelde het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Duitsland moeilijk zal kunnen rechtvaardigen waarom het nog geen akkoord heeft kunnen bereiken over het beschermen van zo'n belangrijk en essentieel natuurgebied.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.