Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Trein vs. vliegtuig

Gepubliceerd: 03 jul 2007
0

Op reis binnen Europa, vliegangst en geen zin om eindeloos in de auto te moeten zitten? Neem dan een keer de trein. In Nederland rijden de treinen nog niet op hele hoge snelheid, maar zodra je de grens voorbij gaat kan je met honderden kilometers per uur door Europa 'flitsen'.

Zowel reizigers als zakenreizigers zouden vaker de trein moeten pakken. Om dat aantrekkelijker te maken en de concurrentie met vliegreizen te vergroten gaan de Nederlandse Spoorwegen samenwerken met zes Europese bedrijven in België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze willen het hogesnelheidsnet beter benutten door een goede aansluiting van de treinen en door te zorgen dat alle internationale kaartjes te koop zijn in automaten. Het HSL-spoorwegennet wordt de komende jaren uitgebreid van vijfduizend naar vijftienduizend kilometer.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.