Oktoberfest van start image
Indian

Oktoberfest van start

In Duitsland liggen de meterslange bratwursten en de miljoenen liters bier al te wachten op een stortvloed van feestgangers, want aanstaande weekend is het weer tijd voor het beruchte 'Oktoberfest'.

Zoals elk jaar wordt de stad München rond 19 september overspoeld met bezoekers vanuit de hele wereld, die speciaal naar Duitsland afreizen voor dit gratis festijn.

Biertje tappen

Het grote feest, wat voor het eerst gehouden werd in 1810, begint dit jaar op zaterdag 19 september en eindigt op 4 oktober. De openingsceremonie wordt gehouden in de Schottenhamel tent om twaalf uur 's middags, waar de burgemeester van München het eerste biertje zal tappen.

Vloeibaar goud

Als het officiële gedeelte eenmaal achter de rug is, mogen de overige bezoekers hun dorst lessen met het 'vloeibare goud'. De organisatie verwacht dit jaar ruim zes miljoen liter bier te verkopen voor een prijs van 8,30 euro per literglas.

Nieuwe attracties

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe attracties toegevoegd aan de al bestaande kermis. De meest opvallende is zonder twijfel het ontwerp van Charles Blume die een 28 meter hoge attractie heeft ontworpen met de naam “The Tower??. In de toren valt van alles te beleven, zoals de uitbarsting van een vulkaan en een 3D-ruimtereis. Vanuit het topje heb je een geweldig uitzicht over het uitgespreide terrein van het Oktoberfest en kun je zelfs een deel van München zien.

Dus voor wie zin heeft in een oer-Duits feestje; bestel een paar lederhosen en op naar München!

Bekijk Oktoberfest 2008




Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.