Seeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fiets naar Lousiana Museum in Humblebaek!

Seeland,
Denemarken


Allereerst wil ik jullie sowieso aanraden, wanneer je naar Kopenhagen gaat, een fiets te huren: Denemarken is nog fietsvriendelijker dan Nederland! Fietsers hebben eigen rijbanen die veelal met een trottoirband worden onderscheiden van de autoweg, en bij kruisingen hebben fietsers zelfs eigen voorsorteerstroken!

Maar dan nu voor de echte tip: Fiets langs de kustlijn omhoog naar Louisiana Museum of Modern Art. Vaag herinner ik mij dat er gesproken werd over het mooiste, dan wel één van de mooiste musea van Europa. Voor mij is dit in ieder geval helemaal waar: Los van de expositie kun je genieten van de prachtige locatie en vormgeving van het museum zelf. Bijzonder mooi! Maar ook de expositie's zelf (ik had geluk met een Andy Warhol expositie in januari 2013) schijnen vaak de moeite waard te zijn.

Het fietsen langs de kustlijn is ontzettend mooi. Een trip van 32 km heen, en vervolgens weer terug. Dus niet aan te raden voor mensen die niet erg fit meer zijn, of sowieso liever de trein pakken. Ik kon een goede fiets huren in de Deense hoofdstad voor 5 dagen, voor slechts €25. Dit is al erg goedkoop, en men bespaart ook nog eens de vaak dure openbaar vervoerskosten. Zeker wanneer je naar Humblebaek gaat!

Op mijn profiel staat een foto die ik op mijn fietstocht geschoten heb. Als je net als ik in de winter gaat, kleed je dan warm aan!