Seeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Thorkils buitenpaleis

Seeland,
Denemarken


Thorkil Brodersen is een Deense architect die licht gebogen gaat onder het leven. De verharding in de Deense samenleving raakt hem persoonlijk, de financiele crisis professioneel. Tijdens het schoonmaken van zijn buitenhuis heeft hij de tijd om over dit soort zaken na te denken. Toch is Thorkil ook een opgeruimd mens. Letterijk en figuurlijk.

Het op een uur van Kopenhagen gelegen buitenhuis is een afspiegeling van Thorkils persoonlijkheid. Zelf ontworpen, licht, strakke inrichting met hier en daar een zwaar accent. Vanuit het huis loop je de 50 meter diepe tuin in die uitmondt in zee. Het dorp Kisserup is een paar kilometer lopen tussen glooiende akkers door, bij thuiskomt steek je de houtkachel aan en draai je een van Throkils klassieke cd's.

Afgelopen kerst en oud en nieuw (en meters sneeuw) en deze zomer (een echte Deense met zon, regen en wind) hebben we Thorkils huis gehuurd. Thorkil leren we steeds beter kennen en waarderen, net als de prachtige omgeving en de rust hier: [url="http://www.cottage-rental.com/09/6026s-uk.htm#kort" target="_blank"]http://www.cottage-rental.com/09/6026s-uk.htm#kort[/url]