Seeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hillerød camping

Seeland,
Denemarken


Vlak tegen het centrum van Hillerød ligt[url="http://www.hillerodcamping.dk/holland/holland.html" target="_blank"] camping Hillerød[/url]. De kleinschalige camping bestaat aan de ene zijde uit een grasveld voor caravans en campers en aan de andere zijde van het hoofdgebouw een gras terrein met veel bomen voor tenten en een twintigtal trekkers hutten in 2 verschillende afmetingen.
Een groot verschil met de meeste andere campings is de zeer persoonlijke begroeting van eigenaresse Annette en haar 2 dochters die enthousiast onthalen en zorgen dat je een mooie plaats op de camping krijgt. s’avonds maakt Annette een ronde over de camping waarbij ze de ene keer koffie komt rondbrengen en de andere keer snoepjes.
Verder onderscheidt de camping zich door de uitgebreide hoeveelheid zitjes, tafels en stoelen en ligbedden die alle gasten vrij mogen gebruiken, er zijn zitjes met tafels buiten, onder een grote luifel of binnen. Heft hoofdgebouw uitgerust met een grote keuken waar iedereen vrij gebruik van mag maken. De keuken is compleet uitgevoerde keuken beschikt over 4 kookplaatsen, 3 afwas plaatsen, magnetrons, koffiezetapparaten, waterkokers, pannen, bestek, borden, glazen en ga zo maar door.
Het principe is simpel gebruiken wat je nodig hebt, daarna netjes afwassen en drogen en terugzetten waar je het vandaan hebt, simpel en zeer doeltreffend. Verder staan er in de keuken 2 grote tafels met stoelen waaraan je kan eten als het slechter weer is.
Het gebouw is ok nog uitgevoerd met een grote huiskamer waar ongeveer 50 personen kunnen eten, een spelletje, etc., aan de andere zijde is deze ruimte ingericht voor de (kleinere) kinderen met heel veel spelletjes, boeken en een tv met Dvd’s.
Het bijzondere van deze camping is dat iedereen ongedwongen van al deze faciliteiten gebruikt maakt en zo elkaar een beetje leert kennen, bij wat slechter weer of regen is een gezellige drukte van belang.
In het kort een zeer gezellige camping met bijzondere faciliteiten op weg naar of terug van Zweden, ongeveer 25 km van de ferry van Helsingor naar Hesingborg.