Møns Klint

Een van de meest spectaculaire uitzichten in Møns Klint vind je bij de krijtkliffen van Mons Klint. De witte kliffen steken 128 meter scherp boven de azuurblauwe zee uit. Je vindt de kliffen van Mons Klint op zo'n anderhalf uur rijden ten zuiden van Kopenhagen.

Informatie over Møns Klint

Beste foto's & tips van Møns Klint

'508816' door MichelleW '508816' door MichelleW

DenemarkenMøns Klint

DenemarkenMøns Klint

Torenhoge krijtrotsen

MichelleW

Møns Klint wordt veel bezocht, ondanks al deze mensen is het enorm gaaf om deze indrukwekkende rotsen te bekijken! We maakten er een leuk tochtje van door ook verschillende kerkjes met fresco's op het eiland Møn te bezoeken. Maar het is ook heel geschikt om een hele dag bij de krijtrotsen te zijn, zodat je meerdere soorten licht op de rotsen ziet schijnen en je kunt picknicken op het strand. Het bijzondere aan deze plek is, dat je eerst niet zo door hebt hoe hoog die rotsen zijn en hoe indrukwekkend dat is, omdat je bovenop aankomt. Eerst de paden bovenop lopen en dan zeker met de trap naar beneden gaan, het strand op!

'845954' door hillebrand '845954' door hillebrand

DenemarkenMøns Klint

DenemarkenMøns Klint

Mooi Møn

hillebrand

Denemarken....Møn....Wij komen al jaren in Denemarken. Een heerlijk land met een mooie cultuurhistorie, lieflijke landschappen, fijne mensen. Kortom, heerlijk ontspannen! Op de foto zie je koolzaadvelden in de omgeving van Møns Klint. De omgeving van Møns Klint is prachtig en doet aan niets aan Nederland denken. In de omgeving vind je natuurlijk de beroemde krijtrotsen, maar er is veel meer te zien en ontdekken. Stege is een leuk plaatsje met een mooie Gallery (Liza's gallery) en in de omgeving vind je prachtige Scandinavische kerkjes, grafheuvels en een fantastische kust. Je kunt de fraaie kust vanaf de wal bekijken, maar het is ook mogelijk om met een bootje rond te varen. Iets voor een volgende tip :-) Groeten, Hillebrand

Laat kaart zien