Faeroer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Faeroer image

Motor reis Faeroer

Faeroer
Denemarken
Ingridvroman

Motor reis Faeroer

Gisteren rond 08:45 uur vertrokken vanaf huis! Eindelijk was het dan zover en gingen we op pad. Na 2 uur en de eerste tankbeurt, file en niet te vergeten de wegwerkzaamheden alweer achter de rug waren we al voorbij Utrecht en gingen we ergens in de buurt van Zwolle een broodje eten en even de benen strekken! Gelukkig nog geen regen gehad, maar het werd alweer donker en vreesde voor het ergste! Maar gelukkig viel het mee en bleef het droog.

Na nog een stop waren we eindelijk in Duitsland en kwamen er steeds meer wegwerkzaamheden! Gelukkig was het niet druk op de weg en konden we redelijk goed doorrijden. De auto's die er reden kwamen dan ook voorbij blazen, maar dat doen ze altijd in Duitsland! We moesten weer eens tanken en gingen maar eens kijken hoever we moesten. En ja hoor, wat denk je... Op het moment dat je hem juist net nodig hebt stopt de TomTom ermee! Nou dan maar op de gok verder en kijken waar we uitkomen. Een paar kilometer later stuitten we op een file, een grootschalige controle van de politie, en ben ik aan een agent gaan vragen hoe we verder moesten aangezien de TomTom het niet meer deed. Nadat de agent het een paar keer had uitgelegd was het wel redelijk duidelijk. Na 3 kilometer een afslag naar links en dan een tunnel aanhouden! Dat ging allemaal goed, totdat de tunnel er niet meer op stond... Gelukkig kwam toen Cuxhaven op de borden en konden we die gaan volgen! Na nog ruim een uur rijden hadden we maar een afslag genomen omdat we nu toch (dacht ik) redelijk dichtbij de plaats waren maar schijn bedriegt. En natuurlijk stuitten we weer op een file, die veroorzaakt was door jawel wegwerkzaamheden! Ik vroeg aan pap of die even wou proberen of hij de TomTom aan de praat kreeg, en EINDELIJK, hij deed het! Dus snel de route gepland, en gelukkig was het nog maar 36 kilometer! Zonder de TomTom hadden we het nooooit gevonden. Nadat we al 9 uur onderweg waren kwamen we eindelijk aan bij het hotel. De eigenaar kwam meteen aan sprinten. Heel aardige meneer en erg vriendelijk. We vroegen waar we het beste konden eten, en dat was bij de Griek! Dus zijn we lekker bij de griek gaan eten! Geen schnitzel of bratwurst voor ons, maar lekker Gyros!

EINDELIJK tijd om te gaan slapen!! Na ongeveer 9 uur op een motor te hebben gezeten en 550 kilometer van huis, had ik geen kont meer over en deden mijn benen en arme n ook zeer! Dus was ik super blij dat ik eindelijk in bed kon gaan liggen en slapen :)


Dag 2!

Na ongeveer 10 uur slapen was ik er weer klaar voor;) Eerst even lekker ontbijten, een eitje met spek en warme broodjes!Daarna alles weer inpakken en weer verder! Om kwart voor 9 vertrokken we vanaf Hemmoor met als eindbestemming van vandaag Viborg! Vandaag stond er MAAR 360 kilometer op de planning maar natuurlijk ging dat weer net iets anders! Bij het ontbijt hadden we al navraag gedaan voor de het "Elbefähren". De overtocht duurde ongeveer 20 minuten en binnen de kortste keren stonden we aan de andere kant van de rivier! Gisteren hadden we nog even snel het nieuws gekeken en hadden we gezien dat het vandaag zou gaan stormen.. Maar tot nu toe waaide het wel stevig maar nog niet heel hard en regen hadden we gelukkig nog niet gehad!

Nadat we weer een redelijk eind hadden gereden en al waren gestopt omdat we de weg niet meer wisten en de TomTom weer eens niet werkte zoals dat het moest, en vele windstoten verder, kwamen we bij een tankstation. Even tanken broodje eten en verder! Totdat we buiten kwamen, dat wordt eerst een regenpak aandoen want het goot! Wat een gedoe om die aan te krijgen!
Door wind en regen verder, en regenen deed het! Slecht zicht op de weg en super druk. Het zat niet mee.. Ook schoot he niet op, dus dan toch maar weer verder over de snelweg ipv een "mooie" route! EINDELIJK, daar was het bordje over 1km Denemarken! Hehe, we waren er eindelijk, maar er moest eerst nog wel bijna 200 kilometer rijden! Na veel drukte bij Kolding, moest ik toch echt weer tanken en ook heeel nodig naar de wc.. Gelukkig nog maar 5 km tot het volgende tankstation!!!

Nog even snel wat gedronken en de weg weer vervolgen tot het eindpunt! Na nog een file en mooi uitzicht vanaf een brug kwamen we na 8 uur aan bij de accommodatie! Veel regen en wind gehad, tijd om alles te laten drogen en lekker te gaan eten bij een nabij gelegen vietnamees restaurant!

Morgen hoeven we gelukkig maar 2 uur te rijden en dan begint het pas echt! Kijken of ik nog een beetje zeebenen heb of dat ik me toch echt moet overgeven aan de zee.... Hopelijk waait het minder hard dan vandaag!

Foto's

2a381.jpg
2a381.jpg
Ingridvroman