Faeroer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vágar

Faeroer,
Denemarken


Wanneer je per vliegtuig de Faeroer eilanden bezoekt kom je aan op het vliegveld gelegen op het eiland Vágar. Vanaf dit eiland gaan de meeste bezoekers richting Torshavn op het Streymoy eiland via de tunnel of per boot of helikopter richting het eiland Mykines.
Het Vágar eiland zelf is ook absoluut de moeite waard om te bekijken. Vanaf dit eiland heb je de beste kansen om walvissen en grienden te zien zwemmen in de buurt van de kust. Let wel op, want in de zomer is dit ook het eiland waar de meeste grienden worden gevangen en geslacht aan de kust. De kans dat dit plaatsvindt is niet heel groot aangezien er al een aantal jaren vele aanhangers van seashepherd de bevolking probeert tegen te houden. De gemoederen kunnen hoog oplopen waarbij soms wegen afgesloten worden om de seashepherds te dwarsbomen en de Deense marine is continue in de baaien van de eilanden aanwezig. Als toerist krijg je hier dus wel het één en ander van mee.
Wij verbleven in een hostel in Torshavn (het enige hostel op de eilanden) waar alle activisten ook verbleven. Het was een bijzondere ervaring om met deze mensen in contact te komen. De activisten werken in ploegendiensten en kunnen bij hun activiteiten zeer luid zijn, het brengt niet echt een vakantiesfeer met zich mee. Wees je hier dus van bewust als je in de zomer in een hostel op de Faeroer eilanden wilt verblijven.