Bornholm

Op een eiland ten noordoosten van Bornholm staat het goed bewaarde fort Christianso. Het eiland heeft een ongerepte natuur en geeft je het gevoel mijlenver weg te zijn van de moderne beschaving. Het fort is gebouwd in de zeventiende eeuw en bestaat uit twee torens en een vuurtoren van waaruit je over het eiland uitkijkt.

Informatie over Bornholm

Beste foto's & tips van Bornholm

'326059' door AnnettesAdventures '326059' door AnnettesAdventures

DenemarkenBornholm

DenemarkenBornholm

Tempelridders op...Bo

AnnettesAdventures

Bornholm (DK) is een eiland tussen Zweden, Denemarken, Polen en Rusland in. Een uitstekende plek voor de tempelridders om hun kapitaal op te slaan. Deze kerk stampt uit de periode van de ridders,en de legende wil dat er nog zakken vol goud ergens in de kelders onder de kerken liggen...

'1063405' door JolandaSprokholt '1063405' door JolandaSprokholt

DenemarkenBornholm

DenemarkenBornholm

Zonsondergang bij...S

JolandaSprokholt

Svaneke is een sfeervol plaatsje op eiland Bornholm en een prima uitvalsbasis voor fietstochten. Bornholm is Deens en het eiland ligt ver zo ver van Denemarken dat het alleen via een veerboot vanaf Duitsland (Rugen) of Zweden (Ystad) te bereiken is. Na een dag fietsen over Bornholm trakteerde de zon ons op een prachtige zonsondergang achter de wolken, waardoor er een bijzondere gloed over de Oostzee kwam en deze zee alle kleuren van de regenboog aannam. Een heerlijk plek om na de inspanning helemaal tot rust te komen en te genieten van het uitzicht in het niets, met enkel de rotsen en de vogels die hun voedsel tussen de rotsen vinden.

Laat kaart zien