Turkse kust

Het turkse gedeelte van Cyprus

gpvitterzon was hier op 2008-08-16 Gepost op: 2008-11-16 0 reacties.
Op de vakantiebeurs 2008 zijn we in aanraking gekomen met het turkse gedeelte van Cyprus. We waren geimponeerd door de schoonheid van het eiland en zijn er afgelopen zomer 3 weken geweest. Tijdens ons verblijf hadden we de beschikking over een Suzuki Vitara, geen overbodige luxe als je de wegen in acht neemt op het eiland, en dan bedoelen we niet de hoofdwegen want deze zijn prima berijdbaar.
Het eiland is prachtig, de bevolking is erg vriendelijk en het eten is goed en nog niet besmet met de europese prijzen. Maar de inwoners denken zelf dat het niet lang meer duurt of ook hier zullen de prijzen snel stijgen. Ook zie je dat overal op het eiland nieuwbouw plaatsvindt hetgeen erin de loop van de jaren niet rustiger door zal worden. O ja, we zijn maar 1 verkeerslicht tegengekomen en geen enkele file!!!
Er is erg veel te zien, Noord-Cyprus is een eiland met een rijk cultureel, historisch en architectonisch erfgoed. Van Soli en Vouni in het westen, via de Arab Ahmet Moskee in Nicosia naar Salamis en Apostolos Andreas in het oosten; overal ademt het eiland 9000 jaar beschaving. Je kunt dan ook naar harte lust je hart hier ophalen. Maar ook lekker zwemmen in de zee: overal heb je langs de kust mooie baaien waar je kunt afkoelen. De meer luxere plekken met ligstoel en cafe bij de hand (en vaak ook douches en keurige toiletten!) bieden meer comfort maar tegen prijzen die wij niet meer kennen (voor 3 euro per dag een ligstoel!!).
Omdat wij erg actief zijn in de vakantie hebben we alle bezienswaardigheden bekeken. Vergeet daarbij niet het Karpaz schiereiland te bezoeken; een natuurgebied met nog in het wild levende ezels en een schitterende natuur. Je komt hier nauwelijks toeristen tegen! In Dipkarpaz (bij Arch Houses) kun je prima overnachten: de kamers zijn ruim voldoende en er is airco. Er is een uitstekend restaurant met eten uit de streek!

Kortom: een prachtig eiland voor wie houdt van rust, warm weer maar ook voor de afwisseling historische bezienswaardigheden wil bekijken!
0
0

Foto's bij dit blog

Salamis
Alle blogs van gpvitterzon
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.