Rots van Aphrodite visum

Als je op reis gaat naar Rots van Aphrodite, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Rots van Aphrodite nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Rots van Aphrodite heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Rots van Aphrodite bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Rots van Aphrodite overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Rots van Aphrodite gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Rots van Aphrodite

Beste foto's & tips van Rots van Aphrodite

'531541' door elja75 '531541' door elja75

CyprusRots van Aphrodite

CyprusRots van Aphrodite

Aphrodite's Rock

elja75

Volgens legenden zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, bij deze rots uit de golven van de zee zijn geboren. De legende vertelt dat je drie keer naakt bij maanlicht tegen de klok in rond de rots moet zwemmen. Je blijft dan eeuwig jong. De rots ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Paphos. Alle belangrijke sites en plaatsen zijn heel makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. De bussen rijden om de 15 minuten en zijn goedkoop.

'500300' door JMoerkens '500300' door JMoerkens

CyprusRots van Aphrodite

CyprusRots van Aphrodite

Op Visite bij...Aphro

JMoerkens

Een mooi stukje kust van het Griekse gedeelte van Cyprus is het strand bij de Rots van Aphrodite. Deze rots vlakbij Paphos is naar verluid de plek waar godin Aphrodite geboren werd. En op bijzondere wijze kun je wel zeggen! De godenkoning Uranus werd door zijn zoon gecastreerd met een diamanten sikkel, waarbij zijn testikels in zee vielen. De zee werd zodoende bevrucht, en uit het zilveren schuim van de zee werd Aphrodite geboren. Zij was de mooiste van allen, had een prachtige glimlach en een huid blank als het schuim. Aphrodite betekent onder meer ook "de uit schuim geborene". Ik vind het persoonlijk een wat sterk verhaal ;-) Maar een mooie plek voor een strandwandeling en een beetje zonnen en relaxen is het zeker. Op de foto zie je de rots van Aphrodite zelf overigens niet, die plaatste ik wel eerder. Je ziet hier zomaar een rotsformatie langs het strand.

'909458' door Mary54 '909458' door Mary54

CyprusRots van Aphrodite

CyprusRots van Aphrodite

Petra tou Romiou

Mary54

Petra tou Romiou is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Op deze plek ligt ook de bekende rots van Aphrodite. Even wat verder wandelen en dan heb je dit prachtige uitzicht.

Laat kaart zien