Paphos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een helpend trouwhandje

Paphos,
Cyprus


Een paar jaar terug waren Eefje en ik op Cyprus, voor een zonvakantie, maar ook een aantal uitstapjes. Bij het betrekken van onze kamer, met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, viel ons direct een trouwkapelletje op. Gelegen pal aan het strand en dus met hetzelfde uitzicht als ons.

Ik had niet gedacht aan trouwen in combinatie met Cyprus, echter het eiland blijkt een hele populaire locatie te zijn! Als je er over nadenkt is het wellicht ook best wel voor de hand liggend. Het is een schitterend eiland met prachtige zandstranden, ruige berglandschappen, koele bossen en graslanden bedekt met wilde bloemen. Allemaal mooie locaties voor huwelijksfoto’s. De link met de liefde is ook snel gemaakt, want het eiland is de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde.

Cyprus heeft daarnaast een (zeer) warm en zonnig klimaat. Eerlijk gezegd is een stralende en zonnige dag toch uiteindelijk wat je wilt op een trouwdag. Populaire trouwlocaties zijn Protaras, Limassol, Paphos en Agia Napa. En dan maar hopen dat de genodigden ook allemaal een stralend humeur hebben meegenomen…