Nicosia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Balkonscene

Nicosia,
Cyprus


Eefje en ik zijn op Cyprus. We hebben voor Cyprus gekozen omdat we dan beide ons `dingetje' kunnen gaan doen. Eefje wil graag relaxen en wellicht af en toe een kijkje nemen op het eiland. Voor mij geldt net het tegenovergestelde... ik wil graag dingen zien en af en toe ook wat kunnen relaxen.
We hebben het plaatsje Paphos (ook wel bekend als Pafos), één van de populairste toeristische plaatsen van het eiland, gekozen. Allereerst wil ik natuurlijk Nicosia zien. Eefje haakt af als ze hoort dat het één uur en drie kwartier gaat duren voordat we er zullen zijn! En dan moeten we ook nog terug!

Ik ken Nicossia alleen via dé Zangeres. In mijn achterhoofd hoor ik dan ook:
Mandolinen zongen zacht in Nicosia
In het middernachtelijk uur onder een hemel van azuur
Mandolinen zongen zacht in Nicosia
Hun exotische muziek, in een nacht vol romantiek
Mandomandolinen in Nicosia
Mandomandolinen voor Maria

We starten in het Griekse deel en de binnenstad bevalt me wel. Het sfeertje is relaxt en geen verkeer... wel een tikkeltje te toeristisch. We gaan verder naar het Turkse deel. Dit deel bevalt me meer. Het is authentieker, het leeft er meer. We moeten, helaas, al snel weer terug. Ik zie een rijtje huisjes met kleine balkonnetjes... heel schattig. Mijn fantasie gaat aan de wandel - niet voor het eerste keer. Ik ga terug in de tijd en hoor Juliet vragen:
O Romeo, Romeo! wherefore art thou Romeo?