Akamas

Een van de twee belangrijke schiereilanden van Akamas die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid. Akamas ligt in het noordwesten van Akamas en heeft een nationaal park waar je goed kan wandelen. De ruige natuur verandert in het voorjaar in een grote bloemenzee met anemonen, orchideeën, tulpen, goudsbloemen, cyclamen en nog een heleboel andere soorten. Verder zie je op de heuvels van Akamas pijnbomen, johannesbrood-, amandel- en olijfbomen.

Informatie over Akamas

Beste foto's & tips van Akamas

'409535' door silly '409535' door silly

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Bad van Aphrodite

silly

Zoals in de meeste landen waar belangrijke held(inn)nen een grote toeristische impact hebben, worden ook in Cyprus verschillende bezienswaardigheden naar deze personnages genoemd, zo dus ook de baden van Aphrodite.Volgens de legendes was het hier in deze natuurlijke poelen binnen in een grot en beschaduwd door grote olijfbomen dat Aphrodite haar schoonheidsbaden nam. (zie mijn tip)

'335580' door AnitaOedit '335580' door AnitaOedit

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Akamas

AnitaOedit

Als je een leuke trip wilt maken naar Cyprus, ga zeker naar Akamas National park. Doe een jeep safari over deze prachtige landschap. Beste tijd is na de regen seizoen maart en april, want dan staat alles in de bloei.

'347281' door petervanmeurs '347281' door petervanmeurs

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Akamas, een...schitte

petervanmeurs

Akamas, een schitterend gebied voor lange wandelingen op Cyprus. Een afwisselend landschap en telkens weer magnifieke uitzichten over de mooie kust. Het grootste deel is verboden voor gemotoriseerd verkeer, dus de strandtoeristen komen niet verder dan de rand. Heerlijk rustig.

Laat kaart zien