Zuidoost Bulgarije

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burenhulp in Kableshkovo

Zuidoost Bulgarije,
Bulgarije


Ook bij deze foto past mijn Kableshkovo-tip:

Nesebar en Sunny Beach liggen in een echt toeristengebied. Het is dan juist leuk om die drukte ook even te ontvluchten en met een lijnbus naar een dorp in het achterland te gaan. Ik koos voor Kableshkovo. Voor 1 euro 90 bracht de bus me er naar toe.

Loop daar eens rond en kijk naar het gewone dagelijkse leven van de Bulgaren. Op donderdag is er markt. Dat is natuurlijk altijd aardig om te zien. Maar loop ook verder. Ga eens kijken bij de lokale kruidenier en in de dorpskerk. Zie de verschillen in huizenbouw en kijk ook eens over een hek of heg. Proef de dorpssfeer. Af en toe passeert er een paard en wagen of een ezelkar. Buurmannen zijn samen op straat aan het houthakken. Kortom, er is van alles te zien.

En schrik niet van een busconducteur met een T-shirt waarop te lezen staat: "Please adjust your dress before leaving." Hij randt tijdens zijn werkuren echt niemand aan, maar de jonge Bulgaren gaan wel met hun tijd mee......En voor veel Bulgaarse vrouwen is zo'n tekst abacadabra. Zij lezen alleen Cyrillische letters.

Al met al kun je een ochtend of middag beleven met heel veel kleine verrassingen.