Veliko Tarnovo visum

Als je op reis gaat naar Veliko Tarnovo, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Veliko Tarnovo nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Veliko Tarnovo heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Veliko Tarnovo bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Veliko Tarnovo overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Veliko Tarnovo gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Veliko Tarnovo

Beste foto's & tips van Veliko Tarnovo

'501122' door marjolijn '501122' door marjolijn

BulgarijeVeliko Tarnovo

BulgarijeVeliko Tarnovo

Asenidenmonument...Ve

marjolijn

De stad Veliko Turnovo is gebouwd tegen de steile kliffen boven de rivier de Yantra. Het was ooit de hoofdstad van Bulgarije, van het Tweede Koninkrijk. Dit koninkrijk ontstond na een opstand tegen de Byzantijnse heerschappij, onder leiding van Petur en Ivan Asen. In 1985 werd een monument onthuld ter gelegenheid van de 800ste verjaardag van de stichting van het Tweede Koninkrijk. Het monument staat op een eiland in de bocht van de Yantra. Ik vind het een beetje bombastisch geheel, het bestaat uit een reusachtig zwaard, omringd door de Asen te paard (Ivan, Petur, Ivan II en Kaloyan). Naast het monument staat het Kunstmuseum. Vanaf het balkon van mijn hotel had ik een goed uitzicht op het monument.

'497975' door marjolijn '497975' door marjolijn

BulgarijeVeliko Tarnovo

BulgarijeVeliko Tarnovo

Gezicht op Veliko...T

marjolijn

Niet helemaal vanaf het dak, maar vanaf het balkon van mijn hotelkamer op één van de hogere verdiepingen: de oude stad van Veliko Turnovo. Hoge smalle huizen zijn gebouwd tegen de steile helling van de rivier de Yantra, die hier een lus maakt. De huizen hebben vaak de ingang op de hoogste verdieping, waarna je afdaalt in het huis. Veliko Turnovo was de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Koninkrijk (12e-14e eeuw), en werd de zetel van het eerste parlement nadat Bulgarije bevrijd was uit het Osmaanse rijk (1878). De stad geldt als een van de mooiste steden van Bulgarije, en is een bruisende universiteits-/studentenstad, maar wij waren er maar kort, met veel regen. Het hotel, Interhotel, was een echt ouderwets Oostblokhotel, met de balkons dwars op het hotel, zodat je de buren goed in de gaten kan houden.

'563011' door streekverkenner '563011' door streekverkenner

BulgarijeVeliko Tarnovo

BulgarijeVeliko Tarnovo

Boerenleven onder...s

streekverkenner

Op amper twee uur vliegen ligt één van de meest verrassende landen van Europa: Bulgarije. Oud en nieuw botsen hier, maar versterken elkaar ook. Hippe barretjes, waar ezelskarren langs rijden die de Food Clubs van vers fruit komen voorzien. Traditionele dorpen, waar de upper-class hun moderne bruiloft komt vieren. En oude vrouwtjes in een veranderend straatbeeld, die mooie contrasten opleveren. Als je reist met kinderen, leren ze over verleden en toekomst, klauteren ze over overwoekerde eco-trails naar vergeten kloosters en hangen een paar uur later parasailend achter een speedboot voor tarieven uit het pré-eurotijdperk. In Bulgarije wordt geleefd!

Laat kaart zien