Veliko Tarnovo beste reistijd

Het weer in Veliko Tarnovo

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Veliko Tarnovo te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Veliko Tarnovo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Veliko Tarnovo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Veliko Tarnovo:De beste reistijd voor Veliko Tarnovo is mei, juni en september. Heb je stedentripjes in de planning staan? Ga dan in mei, de temperatuur is dan aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Zon aanbidden? De kuststrook van de Zwarte Zee leent zich daar uitstekend voor in de zomermaanden. Eens een keer in een ander land skiën? Dat is mogelijk in het Rilagebergte en de Rodopi in januari en februari.


Reisadvies Veliko Tarnovo: is Veliko Tarnovo veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
20 januari Om de vijf jaar Nationaal Sourvakari en Kukeri festival, 3 maart Bevrijdingsdag, 24 mei Dag van het Bulgaars alfabet en cultuur, 6 september Union Day, 22 september Onafhankelijkheidsdag en vele festivals in de zomer.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Veliko Tarnovo

Beste foto's & tips van Veliko Tarnovo

'501122' door marjolijn '501122' door marjolijn

BulgarijeVeliko Tarnovo

BulgarijeVeliko Tarnovo

Asenidenmonument...Ve

marjolijn

De stad Veliko Turnovo is gebouwd tegen de steile kliffen boven de rivier de Yantra. Het was ooit de hoofdstad van Bulgarije, van het Tweede Koninkrijk. Dit koninkrijk ontstond na een opstand tegen de Byzantijnse heerschappij, onder leiding van Petur en Ivan Asen. In 1985 werd een monument onthuld ter gelegenheid van de 800ste verjaardag van de stichting van het Tweede Koninkrijk. Het monument staat op een eiland in de bocht van de Yantra. Ik vind het een beetje bombastisch geheel, het bestaat uit een reusachtig zwaard, omringd door de Asen te paard (Ivan, Petur, Ivan II en Kaloyan). Naast het monument staat het Kunstmuseum. Vanaf het balkon van mijn hotel had ik een goed uitzicht op het monument.

'497975' door marjolijn '497975' door marjolijn

BulgarijeVeliko Tarnovo

BulgarijeVeliko Tarnovo

Gezicht op Veliko...T

marjolijn

Niet helemaal vanaf het dak, maar vanaf het balkon van mijn hotelkamer op één van de hogere verdiepingen: de oude stad van Veliko Turnovo. Hoge smalle huizen zijn gebouwd tegen de steile helling van de rivier de Yantra, die hier een lus maakt. De huizen hebben vaak de ingang op de hoogste verdieping, waarna je afdaalt in het huis. Veliko Turnovo was de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Koninkrijk (12e-14e eeuw), en werd de zetel van het eerste parlement nadat Bulgarije bevrijd was uit het Osmaanse rijk (1878). De stad geldt als een van de mooiste steden van Bulgarije, en is een bruisende universiteits-/studentenstad, maar wij waren er maar kort, met veel regen. Het hotel, Interhotel, was een echt ouderwets Oostblokhotel, met de balkons dwars op het hotel, zodat je de buren goed in de gaten kan houden.

'563011' door streekverkenner '563011' door streekverkenner

BulgarijeVeliko Tarnovo

BulgarijeVeliko Tarnovo

Boerenleven onder...s

streekverkenner

Op amper twee uur vliegen ligt één van de meest verrassende landen van Europa: Bulgarije. Oud en nieuw botsen hier, maar versterken elkaar ook. Hippe barretjes, waar ezelskarren langs rijden die de Food Clubs van vers fruit komen voorzien. Traditionele dorpen, waar de upper-class hun moderne bruiloft komt vieren. En oude vrouwtjes in een veranderend straatbeeld, die mooie contrasten opleveren. Als je reist met kinderen, leren ze over verleden en toekomst, klauteren ze over overwoekerde eco-trails naar vergeten kloosters en hangen een paar uur later parasailend achter een speedboot voor tarieven uit het pré-eurotijdperk. In Bulgarije wordt geleefd!

Laat kaart zien