Bulgarije stekker

Bulgarije – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Bulgarije, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bulgarije gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Bulgarije gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Bulgarije

'87950' door paulinedekker '87950' door paulinedekker

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Praying...

Deze foto is gemaakt in een groot zigeunerkamp in Bulgarije. De jongen zat (alleen) in een kleine kapel te bidden.

'530836' door enroute2 '530836' door enroute2

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Stenen Huwelijk

Het Stenen Huwelijk is een natuurmonument nabij het dorp Zimzelen, ca. 4 km ten oosten van de stad Kardzjali. Het is een van de interessantste rotsformaties van de zgn. Kardzhali piramides in de Oostelijke Rhodopen. De vorming ervan begon 4 miljard jaar geleden als gevolg van vulkanische activiteit onder water. Toen de zee verdween werden de rotsen blootgesteld aan regen, wind en zon, waardoor ze hun huidige vorm hebben gekregen. De verschillende mineralen zorgen voor de verscheidenheid aan kleuren in de rotsen.

'529315' door enroute2 '529315' door enroute2

BulgarijeZuidoost Bulgarije

BulgarijeZuidoost Bulgarije

Arda rivier

De Oostelijke Rhodopen in het zuid-oosten van Bulgarije is een schatkamer van natuur met een groot aantal soorten planten, vogels en andere dieren. Deze streek is vooral bekend bij vogelaars, maar ook natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers kunnen er hun hart ophalen. Op de foto een blik op de meanderende Arda rivier bij het dorp Madzharovo.

Bekijk alle Bulgarije foto's en tips