Sofia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veld afgekeurd Yushenpark

Sofia,
Bulgarije


Onze laatste dag (waar we op dat moment nog vanuit gingen) hebben we een wandeling gemaakt door het Yuzhenpark. Het is maandag en bijna alle musea zijn gesloten. Dan is een park het alternatief. Het ligt ten zuiden van het centrum. Begonnen bij het National Palace of Culture tot aan het Paradise Shoppingcentre. Wandeltijd een kleine 2 uur.

Bedekt met sneeuw die hier zaterdagnacht is gevallen. Het fietspad is schoongemaakt, dus het glibberen viel mee. Het park bestaat uit 2 delen, want op een gegeven moment moeten we een weg oversteken.

Het is enorrm en je waant je je af en toe in een natuurgebied.
Het park is speelterrein (ook voor honden), er loopt een fietsroute en meerdere wandelpaden, vijvers, kinderattracties, standbeelden (niet alleen van helden maar ook voor de kunst).

In het begin passeren we het museum of contemporary art en het Earh & man museum (allerlei mineralen en stenen). Daarna wordt het park een bos en volgen we een riviertje. Er zijn volop banken en hier en daar ook picnicplekken. De diverse meertjes maken het nog afwisselender. Het wordt ook heuvelachtig.

Dan hebben we het volle uitzicht op Vitoshapark en de bergen.
Zoals je ziet is het voetbalveld afgekeurd. We maakten nog een grapje erover... zou Schiphol al afgekeurd zijn? Maar nog geen bericht van Transavia... Dat kwam een half uur later.