Sarajevo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sarajevo image

Sarajevo

Sarajevo
Bosnië-Herzegovina
DaphnevdBlink

1e doel gehaald!

In Sarajevo

Na nog wat kleine vergeten dingen en de muziekinstallatie ingebouwd te hebben, vertrekken we 5 mei in de avond. Onze eerste maaltijd in de bus zijn zalige frieten en ei bij een 'Ratstatte'. Iedereen slaapt heerlijk zijn eerste nachtje in de bus. Om 7uur weer op, even opfrissen en naar de wc, voor 70 cent! Het blik opengetrokken Duitse huishoudbeurs vrouwen kijkt ons een beetje verbaasd aan als we onze tanden poetsen in de wc. Om 18uur passeren we onze tweede grens en we zitten meteen tussen de Eustereichse bergen met sneeuw en het laatste zonnetje van de dag. Het valt ons mee hoe ruim de bus nog is met zeven personen (nu nog).

Na Oostenrijk worden de bergen steeds kleiner en ook de zon verdwijnt, het lijkt in een keer Nederland. Toch zitten we in Slovenië. Een paar uur triviant uit de jaren '80 later, komen er weer bergen en rivieren in zicht. We zijn net de Bosnische grens over en we zien meteen half afgemaakte huizen en begraafplaatsen. Eerst een paar kleine kerkjes, daarna komen langzaam de moskeeën in zicht. De douane en inwoners zijn een stuk vrolijker dan in Slovenië en Kroatië.
Wel meteen de eerste boete binnen, maar Fred en Marten onderhandelen de boete van 200,- naar 20,-.
Nu 'Sterre' af monteren, 1 minuut filmpjes monteren, Roma kindje filmen, hopen dat de regen verdwijnt en dan vrijdag op weg naar Turkije!