Banja Luka beste reistijd

Het weer in Banja Luka

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Banja Luka te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Banja Luka? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Banja Luka

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Banja Luka:De beste reistijd voor Banja Luka is april t/m september. Banja Luka heeft koude sneeuwrijke winters en warme zomers. Ben je hartje zomer in Bosnië en breng je de vakantie het liefst niet zwetend en puffend door, ga dan naar het noorden waar het een paar graden frisser is. In de lentemaanden april en mei wordt Bosnië wakker uit zijn winterslaap en biedt het een mooi schouwspel van verse en kleurrijke bloemen. Voor een actieve reiziger is dit de allerbeste tijd om naar Banja Luka te gaan. Ga je met de auto, wijk dan niet van de wegen af, er is nog altijd een waarschuwing voor landmijnen.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Banja Luka

Beste foto's & tips van Banja Luka

'534609' door konne000 '534609' door konne000

Bosnië-HerzegovinaBanja Luka

Bosnië-HerzegovinaBanja Luka

Vodopad waterval

konne000

Over het algemeen stellen de stadjes in Bosnië-Herzegovina niet zo veel voor. Een uitzondering daarop is Jajce. Je rijdt vanaf Banja Luka over een schitterende groene weg, de M16, en komt uiteindelijk bij Jajce. Meest in het oog springende bezienswaardigheid is de 17 meter hoge waterval, de Vodopad. Via een voetpad vanaf het busstation gemakkelijk te bereiken! Kosten: euro 1,=

'459437' door aalco '459437' door aalco

Bosnië-HerzegovinaBanja Luka

Bosnië-HerzegovinaBanja Luka

Raften in Bosnië

aalco

We vonden het al bijzonder om dwars door Bosnië-Herzegovina te rijden en al helemaal om daar met onze kinderen te gaan raften. We hadden echt een fantastische middag die werd afgesloten met een bijzondere BBQ direct naast dezelfde rivier.

'535437' door konne000 '535437' door konne000

Bosnië-HerzegovinaBanja Luka

Bosnië-HerzegovinaBanja Luka

Dorp aan het meer

konne000

Rijdend vanaf Banja Luka richting Mostar langs de rivier de Vrbas kom je regelmatig prachtige uitzichten tegen, zoals b.v. deze blik op een dorpje aan de andere kant van het meer! Deze hele weg staat groen op de kaart en daar is niets aan gelogen!

Laat kaart zien