Bosnië-Herzegovina

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter RobHoekstra

Hoewel de oorlog in Bosnië-Herzegovina al bijna twintig jaar voorbij is heeft het land hier op toeristisch gebied nog steeds last van. Toch zijn er zeker wel mogelijkheden voor reizigers. Vooral sport- en natuurliefhebbers komen aan hun trekken in dit bergachtige land tussen Servië, Montenegro en Kroatië. In de bergen, de hoogste is 2386 meter, wordt aan bergbeklimmen gedaan en gewandeld. Ook voor vogelliefhebbers is Bosnië een waar paradijs. Vele soorten vogels vliegen er rond door stad en land. Vanwege de kans op achtergebleven landmijnen is het aan te raden om onder begeleiding van een lokale gids te wandelen. Andere dingen die je in Bosnië prima kunt doen zijn skiën, raften, kanoën en relaxen op het strand. Hoewel, Bosnië-Herzegovina kent een kustlijn van slechts twintig kilometer lang, dus de kans bestaat dat het er vaak druk is.

De naam van het land is afkomstig van de twee regio's Bosnië en Herzegovina, die samen een behoorlijk vaag omschreven grens hebben. Bosnië omvat vier vijfde van het hele land. Vandaar dat het land ook wel bekendstaat als Bosnië alleen. Herzegovina vormt het zuidelijke deel, dat een mediterraan klimaat kent.
In het midden van Bosnië vind je het meest bergachtige deel van het land. De bergen Vlasic, Prenj en Čvrsnica zijn letterlijk en figuurlijk 's lands hoogtepunten.  
De hoofdstad van Bosnië-Herzegovina is Sarajevo.

Bosnië-Herzegovina kent een heel diverse muziektraditie. De verschillende bevolkingsgroepen hebben allemaal hun eigen voorkeur, maar de sevdah is verreweg de populairste. Deze muzieksoort stamt uit het eind van de negentiende eeuw en is een beetje vergelijkbaar met de ballade. De verhalende teksten worden ondersteund door accordeon- en gitaarmuziek.

Vooral in de hoofdstad Sarajevo vind je veel bezienswaardigheden. Van moskeeën tot het Vrelo Bosna, het 'Vondelpark van Sarajevo'. Maar ook de oude brug in Mostar en de prachtige waterval in Jajce zijn meer dan de moeite waard.

Informatie over Bosnië-Herzegovina

Populaire highlights van Bosnië-Herzegovina

Alle highlights van Bosnië-Herzegovina

Beste foto's & tips van Bosnië-Herzegovina

Afgelopen weekend eindelijk Mostar kunnen bezoeken. Een bezoek aan deze stad met zijn iconische (na de oorlog door Unesco voor 15 miljoen dollar gerestaureer...

>>

Helemaal leeg was de parkeerplaats toen we arriveerden bij deze watervallen. Even dachten we dat er misschien geen watervallen waren in dit seizoen. Niets bl...

>>

Hier even een over the top plaatje van de Kravice falls in Bosnië Herzegovina. Het is niet achteraf bewerkt maar een vooringesteld programma op de Canon van...

>>

Praktische informatie over Bosnië-Herzegovina

Kaart van Bosnië-Herzegovina en omgeving

Laatste Bosnië-Herzegovina Artikelen

Met onze reisgids Bosnië-Herzegovina ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Goedkoop reizen
5 trending vliegbestemmingen die nog onontdekt zijn

13 sep 2017, Traditiegetrouw introduceren airlines elke zomer nieuwe vliegbestemmingen. Dé kans om eens een weekendje op ontdekkingstocht te gaan in een onbekendere stad, voordat die door de massa wordt ontdekt. Dit zijn onze 5 favorieten.

0