Waals-Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Abdij van Villers-la-Ville

Waals-Brabant,
België


Een bijzondere locatie om eens te bezoeken zijn de statige ruines van de Abdij van Villers-la-Ville.Gelegen in de buurt van Waver-Belgie is het qua afstand voor velen van ons best te doen als daguitstap.
In 1147 gesticht door Benediktijner monniken kende de abdij haar eerste bloei in de 13e eeuw en een tweede vlak voor de Franse revolutie.Die maakte in 1797 een definitief einde aan de kloostergemeenschap en verkocht de gebouwen aan een handelaar in bouwmaterialen.
Opmerkelijk is de abdijkerk,het koor heeft nog gedeeltelijk een dak en daar waar vroeger glas in lood de ramen sierden heeft klimop de taak overgenomen. Ook langs de buitenkant is het koor indrukwekkend met de zware steunberen,ook hier gedeeltelijk begroeid met klimop.
Hetgeen mij opvalt is de rust die er heerst,de plaats wordt niet overspoelt door toeristen en je kan op een bankje zitten,genieten en een beetje mijmeren over hoe het vroeger moet geweest zijn...
Je bereikt de abdij door de E19 te volgen tot afrit 19,de ring van Nijvel (R24) richting Waver verlaten bij de afslag Villers-la-Ville.
Het adres : Rue de l'abbaye ,55,Villers-la-Ville . Met GPS een makkie natuurlijk!

En daarna ??? In de oude auberge aan de overkant een lekker abdijbier drinken natuurlijk!! Wat anders??