België reisblogs

Wandelen in het theater van de Ardennen.

petra0212 was er (tot 27 mrt 2011) Gepost op 28 mrt 111 reacties

Wandelen in het Theater van de Ardennen.

Lente in de Ardennen. Zo dicht bij huis. zo divers. Terwijl ik wandelde waande ik me even een deel van het publiek van dit Theater.
Het licht van de zon vormt de belichting van het toneel van de Ardense bossen. Honderden kleine bos anemonen vormen het corps de ballet. In het zacht briesje bewegen ze zich heen en weer, dansen een adagio op de tonen van de wind. Sommigen geheel geopend anderen nog in de knop. Het is HUN moment om te schitteren. Kleine groepjes wilde Narcissen en blauwe bloempjes duiken af en toe op met een solo. Gele vlinders fladderen ertussen door. De bomen zijn hun publiek, het zonlicht hun spotlicht. Jonge bomen buigen voor deze kleurenpracht, gebogen door de stormen van afgelopen winter blijven ze in deze positie op de hellingen van de vallei van de Lesse.

Rechtopstaande stammen, verstrengeld, kaal, wachten op hun aandeel van deze voorstellingsreeks.. Voorzichtig ontvouwt de styliste van moeder Natuur de bladeren van de bomen , om hun takken te gaan hullen in prachtige kostuums, in een gamma van groene kleuren. Binnenkort zal deze bladerpracht choreografieën uitvoeren op de tonen van de wind en het doek doen vallen voor de fragiele eerste boodschappers van de lente die zich intussen hebben klaargemaakt voor hun terugkomst in het volgend jaar.

Ik kan iedereen aanraden dit Theater eens te bezoeken. Elke voorstelling zal een verrassing zijn , onvoorspelbaar maar strak geregisseerd door Moeder Natuur herself.

petra0212 Positie 312 (1633 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 388 Blogs: 10 Fans: 7
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Milkscam
4 4
Gepost op 31 mei
Cambodja Angkor en Siem Reap
Ruta 5.
0 2
Gepost op 25 februari
Chili
Leeg Maastricht op Kerstavond.
2 6
Gepost op 27 december
Nederland Maastricht

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik mis je muziek bij de blog....
Welke moet ik opzetten?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.