Antwerpen omgeving reisblogs

Vleugje Mediterannee in Turnhout

smalfait was er (tot 09 mrt 2011) Gepost op 09 mrt 111 reacties

De laatste tijd wil ik nog wel eens op zaterdag naar de markt in Turnhout gaan. Natuurlijk is het altijd leuk om bij de kraampjes te snuffelen, rond te kijken, lekker verse groenten en fruit in te slaan maar het bezoekje aan de markt eindigt steevast bij wat ik ondertussen " het olijvenmannetje" noem, simpelweg omdat ik niet weet hoe de goede man heet.

Ik vermoed een verkoper van Turkse afkomst die in zijn kraampje van 3 meter breed een klein assortiment aan noten, gedroogde vruchten, Turks fruit, diverse olijven, zongedroogde tomaatjes, feta, tzatziki en tapenade uit heeft gestald.
Op zich niks bijzonders zul je zeggen, en toch, de geur van de grote olijven en tomaatjes en de vriendelijkheid van deze man zorgen er elke week weer voor dat ik lichtelijk wegdroom naar Turkije of Italie.

De blij verbaasde reactie " nog meer"? als ik na 3 bakjes olijven om nog iets vraag maakt dat het je die man zijn verkoop gunt. Wil ik wat gedroogde vruchten gaan er na het afwegen nog een paar extra bij in het zakje. Als er een keer iets nieuws staat mag je proeven en als je het wisselgeld terugkrijgt zit er altijd wel iets lekkers bij.

Tot vorige week.......Met een vol tasje voor slechts 13 euro wilde ik al weglopen, dit keer zonder stukje turks fruit bij het wisselgeld. Tot hij roept....wacht.....jij drinkt muntthee? Jij krijgen van mij verse munt!

Met een glimlach op mijn gezicht loop ik richting auto. Hij heeft het weer voor elkaar........Ik heb weer een reisje gemaakt, al was het alleen maar in gedachten!

De rest van de dag drink ik verse muntthee en 's avonds genieten we van een heerlijke salade met de spulletjes uit zijn kraam.

Vakantie is heerlijk, maar je kunt het thuis ook geweldig hebben!smalfait Positie 15302 (0 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 51 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoezo "verwenarrangement" ???
0 4
Gepost op 27 maart
Duitsland Bonn
Op naar Istanbul!
0 2
Gepost op 04 maart
Turkije Istanbul

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Als je het durft op te zoeken, is bijna elke dag vakantie.
Leuke overweging.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.