Antwerpen omgeving reisblogs

Mijn eerste keer

whelder was er (tot 10 jul 1969) Gepost op 09 jun 102 reacties

Het was 1969. Ik was net twaalf jaar geworden. We gingen op zomerkamp, een week van huis. Met de padvinderij. Scouting was nog niet uitgevonden. We fietsten vanuit Den Haag helemaal naar Strijbeek, onder Breda. Het weer was matig en de tocht zwaar want zo ver had ik nog nooit gefietst. Drieënnegentig kilometer stonden er uiteindelijk op de teller. Bij elke wielomgang een tikje tegen het tandwieltje van het ding. Nauwkeurigheid niet gegarandeerd.

Een volgende dag gingen we op patrouilletocht met 6 jongens. Weer op de fiets. We kregen opdrachten mee en gingen op pad. Het zonnetje scheen en mijn hart stond in vuur en vlam. We gingen naar België. Echt naar het BUITENLAND. MIJN EERSTE KEER[. Hoe anders zou het zijn.

Alle zintuigen stonden op scherp want ik mocht er niks van missen. Je wist ten slotte niet of je weer in het BUITENLAND komen. Hoofdletters geven het belang van de gebeurtenis nog onvoldoende aan. Bij de grens hield het fietspad op en na het passeren van de slagboom kwamen we op de kinderkoppies. We hobbelden naar Meerle. Een slaperig plaatsje met op het dorpsplein een flinke kerk. Niet een wereldschokkende plek maar voor mij o zo bijzonder.

Het werd nog mooier. We gingen naar een winkel. Ik kocht er een rolletje King Pepermunt. In die tijd had je gewone van een kwartje maar ook rolletjes met kleintjes,. Die waren een dubbeltje. Maar nu waren we in België. Daar had je franken die ongeveer zeven cent waard waren. En daar hadden ze ook van die kleine rolletjes pepermunt. Die kostten precies één frank en waren gewoon een stukje korter. Dst was nog eens bijzonder.

Met deze trip was mijn nieuwsgierigheid naar het buitenland definitief gewekt. Misschien vertel ik jullie nog eens over
een andere trip

whelder Positie 86 (17722 p.) Lid sinds 10-01-2009 Foto's en tips: 1748 Blogs: 5 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Met “dank” aan de Guardia Civil, fietsen op Gran Canaria
0 7
Gepost op 11 oktober
Spanje Gran Canaria
Toen werd de aarde duizelig
0 5
Gepost op 25 september
Mexico Mexico City
De roeiboot, de pan, de saromapudding en de kat
0 2
Gepost op 08 september
Nederland Utrecht

Reacties bij deze blog

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Leuk verhaal, Wim. Buitenland, ja dat was wat in onze jeugd. Wie had toen kunnen denken dat we intussen al zoveel gezien hebben?! Eigenlijk zijn we ontzettend bevoorrecht in vergelijking met vorige generaties!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

hier liggen dus jouw roots van jouw fietsliefde!
grappig die kleine rolletjes King, ik kocht ze ze ook.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.