België

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

België image

België

België
Europa
Smalfait

Vleugje Mediterannee in Turnhout

De laatste tijd wil ik nog wel eens op zaterdag naar de markt in Turnhout gaan. Natuurlijk is het altijd leuk om bij de kraampjes te snuffelen, rond te kijken, lekker verse groenten en fruit in te slaan maar het bezoekje aan de markt eindigt steevast bij wat ik ondertussen " het olijvenmannetje" noem, simpelweg omdat ik niet weet hoe de goede man heet.

Ik vermoed een verkoper van Turkse afkomst die in zijn kraampje van 3 meter breed een klein assortiment aan noten, gedroogde vruchten, Turks fruit, diverse olijven, zongedroogde tomaatjes, feta, tzatziki en tapenade uit heeft gestald.
Op zich niks bijzonders zul je zeggen, en toch, de geur van de grote olijven en tomaatjes en de vriendelijkheid van deze man zorgen er elke week weer voor dat ik lichtelijk wegdroom naar Turkije of Italie.

De blij verbaasde reactie " nog meer"? als ik na 3 bakjes olijven om nog iets vraag maakt dat het je die man zijn verkoop gunt. Wil ik wat gedroogde vruchten gaan er na het afwegen nog een paar extra bij in het zakje. Als er een keer iets nieuws staat mag je proeven en als je het wisselgeld terugkrijgt zit er altijd wel iets lekkers bij.

Tot vorige week.......Met een vol tasje voor slechts 13 euro wilde ik al weglopen, dit keer zonder stukje turks fruit bij het wisselgeld. Tot hij roept....wacht.....jij drinkt muntthee? Jij krijgen van mij verse munt!

Met een glimlach op mijn gezicht loop ik richting auto. Hij heeft het weer voor elkaar........Ik heb weer een reisje gemaakt, al was het alleen maar in gedachten!

De rest van de dag drink ik verse muntthee en 's avonds genieten we van een heerlijke salade met de spulletjes uit zijn kraam.

Vakantie is heerlijk, maar je kunt het thuis ook geweldig hebben!