Luxemburg

Wie dacht dat Luxemburg alleen een land was heeft het mis. Het is ook een provincie in het zuidoosten van Luxemburg. Qua oppervlakte is het de grootste provincie van het land. De hoofdstad van Luxemburg is Aarlen. De Baraque de Fraiture is met 651 meter het hoogste punt van de provincie. 

Informatie over Luxemburg

Beste foto's & tips van Luxemburg

'499477' door blauwvinger '499477' door blauwvinger

BelgiëLuxemburg

BelgiëLuxemburg

De kerk van La...Roch

blauwvinger

Dit is de kerk van La Roche-en-Ardenne, gezien vanaf het kasteel. Aan de voorkant van deze kerk is de winkelstraat, en het historische centrum. Vanaf dit kasteel heb je een mooi uitzicht over het stadje.

'462559' door MarioBentvelsen '462559' door MarioBentvelsen

BelgiëLuxemburg

BelgiëLuxemburg

Pont de Cordemois

MarioBentvelsen

Een van de plezantere plaatsen van Wallonië is Bouillon. Hoewel toeristisch in de zomer, biedt het ook zeer schone plekjes, zoals deze Pont de Cordemois over de rivier de Semois. De brug leidt naar een 8e eeuwse burcht, hoog op een heuvel, in een meander van de rivier, waarover later meer.

'504224' door abytravel '504224' door abytravel

BelgiëLuxemburg

BelgiëLuxemburg

Aan de Weser

abytravel

De Weser - of Vesdre, zoals ze hier locaal wordt genoemd- vormde vroeger een belangrijke bron voor de industriële nijverheid in het gebied rond Verviers. Mn tussen Verviers en Eupen ontstonden vele textielverwerkende bedrijven, zoals wolwasserijen, die dankbaar gebruik maakten van het zuivere water dat door de rivier stroomde. Op sommige plaatsen leidde dat zelfs, door het warmere afvalwater, tot bijzonder rijke visgronden, waar de bevolking dankbaar gebruik van maakte. Vandaag de dag is er nog maar weinig over van al die bedrijvigheid, hoewel er nog vele - verlaten- gebouwen zijn te vinden die aan deze glorietijd herinneren. De rivier stroomt onvermoeibaar voort en toont nog steeds haar pracht, zoals hier nabij Dolhaine.

Laat kaart zien