Luik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luik image

Luik (Liège) | Stadswandeling

Luik
België
Jossarisfoto

Luik (Liège) | Stadswandeling

Zoals vanochtend in mijn fotoblog (http://jossarisfoto.wordpress.com/2010/04/05/luik-stadswandeling/) aangekondigd heb ik vanmiddag een (historische) stadswandeling door Luik gemaakt.

Voor de wandeling heb ik gebruik gemaakt van de wandeling die ik gevonden heb op www.reisroutes.be. Klik hier voor de beschrijving van deze wandeling. Overigens heb ik de vrijheid genomen om zo af en toe van de route af te wijken.

Wat vooral indruk gemaakt heeft is de hoeveelheid aan historische gebouwen van deze voormalige industriestad. Helaas hebben de sporen in de vorm van luchtverontreiniging hun sporen tamelijk achter gelaten. Op veel plekken zijn de gevels zwart en vies.

Ik vraag mij af hoe deze stad eruit zou zien als de vele monumentale gevels door middel van gevelreiniging schoon zouden zijn gemaakt. Ik denk dat deze stad dan werkelijk een parel zou zijn.

Tijdens deze wandeling heb ik gebruik gemaakt van mijn GPS module. Bijna alle foto’s zijn voorzien van een GPS tag. Hier in deze fotoblog heb ik daar weinig aan, maar op andere foto’s sites (Flickr en Panoramio) waar ik mijn foto’s publiceer is het een handig hulpmiddel om de exacte locatie te bepalen waar de foto’s genomen zijn.

Naast de normale foto’s ben ik vandaag weer in de weer geweest met panorama en High Dynamic Range (HDR) foto’s.

Wil je het volledige fotoverslag zien? Kopieer de onderstaande link in je URL:

http://jossarisfoto.wordpress.com/2010/04/05/luik-stadswandeling-2/

Foto's

bf656.jpg
bf656.jpg
Jossarisfoto
1d4e0.jpg
1d4e0.jpg
Jossarisfoto
dd264.jpg
dd264.jpg
Jossarisfoto