La Roche-en-Ardenne

Foto door Reisreporter PeterGoedhart

La Roche-en-Ardenne is het toeristisch hart van de Belgische Ardennen. Het is een oude pittoresk stadje met het kasteel die boven het gebied uittorent. In de bossen rondom de stad kun je fietsen en wandelen. Over de Ourthe rivier kun je kanoën en je kunt ook het wildpark bezoeken waar je dieren als herten en zwijnen kunt vinden.

Informatie over La Roche-en-Ardenne

Beste foto's & tips van La Roche-en-Ardenne

'565047' door PeterGoedhart '565047' door PeterGoedhart

BelgiëLa Roche-en-Ardenne

BelgiëLa Roche-en-Ardenne

Herfst in de Ardennen

PeterGoedhart

Aan het begin van oktober een paar dagen wezen wandelen in de Ardennen. Zo net buiten het toeristische seizoen is het lekker rustig in de Ardennen. De ronde van 13km om het meer van Nisramont is een aanrader om te lopen.

'887975' door Moraimavdf '887975' door Moraimavdf

BelgiëLa Roche-en-Ardenne

BelgiëLa Roche-en-Ardenne

Straatje in La Roche.

Moraimavdf

La Roche en Ardennen is echt ideaal voor een afwisselend weekend weg en ook dichtbij. Het is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen, mountainbiketochten of kajakken. Als het waterpeil hoog genoeg stat in de Ourthe kun je ook raften in deze omgeving. Hier kun je een tour doen door de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van La Roche en het Museum Slag om de Ardennen dus...genoeg te doen!

'1013369' door BenTheTravelMan '1013369' door BenTheTravelMan

BelgiëLa Roche-en-Ardenne

BelgiëLa Roche-en-Ardenne

Herfstkleuren in de..

BenTheTravelMan

Prachtig weer in oktober en door al je vakantiedagen heen? De Ardennen voelen ver weg, maar zijn slechts 3 uur rijden vanuit Utrecht. Foto gemaakt in de rivier de Ourthe. Vanuit La Roche en Ardenne kun je prachtige wandelingen maken. Hoewel dit gebied heel toeristisch is kun je vanuit het dorpje wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. Neem dan wel de langere routes (kaart verkrijgbaar bij Tourist Info)

Laat kaart zien