Ieper

Foto door Reisreporter Hns

Mechelen is een Belgische stad in de provincie Antwerpen. De stad ligt aan de rivier de Dijle. Het hart van Mechelen bevindt zich in op de Grote Markt, waar onder andere een standbeeld van Margaretha van Oostenrijk en de Sint-Romboutskathedraal staan. Ook het stadhuis met het paleis van de Grote Raad is een echte trekpleister. 

Informatie over Ieper

Beste foto's & tips van Ieper

'555186' door gekkofan '555186' door gekkofan

BelgiëIeper

BelgiëIeper

De Lakenhalle van...I

gekkofan

De Lakenhalle van Ieper is een van Europa's grootste burgerlijke gebouwen in gotische stijl. Het belfort is 70 m hoog en werd gebouwd tussen 1200 en 1230.Het gebouw werd tijdens de Eerste Wereldoorlog volledig vernield en later weer opgebouwd. De gerestaureerde lakenhal werd in 1967 voltooid. In de hallen is ook het In Flanders Fields Museum gevestigd.

'555121' door gekkofan '555121' door gekkofan

BelgiëIeper

BelgiëIeper

Smeedijzeren Christus

gekkofan

De Sint-Maartenskathedraal is een oude bisschopskerk in gotische stijl heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog met graven van bisschop Jansenius en van Graaf Robrecht van Bethune, de ‘Leeuw van Vlaanderen'.Het meest opvallende is een reuzegroot smeedijzeren beeld van Christus met ketens en doornenkroon achteraan in de kerk.

'533280' door Hns '533280' door Hns

BelgiëIeper

BelgiëIeper

In Flanders Fields...

Hns

het "In Flanders Fields Museum" is een van de beste musea ter wereld over de Eerste Wereldoorlog. Je vindt er alles over de vijandigheden in de Westhoek, inclusief restanten van het verwoeste Ieper. Het is een uitdaging om mooie foto's te maken in musea maar met het juiste kader lukt het om e displays te overstijgen...

Laat kaart zien