Henegouwen

Henegouwen is een provincie in het zuidwesten van Henegouwen en heeft Bergen als hoofdstad. Officieel is Henegouwen onderdeel van Wallonië, waardoor het gebied franstalig is. In de provincie bevinden zich onder andere het Kasteel van Beloeil, het Belfort van Doornik, het mijnbouwcomplex Le Grand-Hornu en het Meer van Virelles. 

Informatie over Henegouwen

Beste foto's & tips van Henegouwen

'234828' door Fransvdg '234828' door Fransvdg

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Nog een Gille

Fransvdg

In de ochtenduren lopen alle volwassen Gilles in Binche nog met een masker voor. In de middag verschijnt de muts met struisvogelveren pas. Voor een uitgebreide uitleg over deze Belgische carnavalsfiguren verwijs ik graag naar mijn tip. (Dit is een gescande dia).

'559331' door jomo01 '559331' door jomo01

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Groene rups

jomo01

Deze groene rups frontaal gefotografeerd zodat ik hem recht in de ogen keek. Foto is gemaakt tijdens een vlinder workshop in Virelles . De workshop gedaan samen fotograaf Ingrid Vekemans.

'410270' door Stonebridge '410270' door Stonebridge

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Herfst

Stonebridge

Geen ontkomen meer aan, het is herfst. Ook aan het Lac de l 'eau de heure in Zuid België. Het overgangsgebied tussen de laars van Henegouwen en de eerste Ardennen uitlopers. Je kunt prima vlak rond dit kunstmatige meer (stuwdam) fietsen. Als je dit eenmaal gedaan hebt heb je volgens de Belgen de langste kustlijn van België gehad. De totale omtrek van het meer is namelijk langer dan de kustlijn aan zee.

Laat kaart zien