Henegouwen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cars

Henegouwen,
België


Een mooi museum voor de echte autoliefhebber ze hebben echt een enorm collectie auto's, miniatuur auto's, fietsen en meer. Dus ben je in de buurt van Doornik of Mons ga het bezoeken, wij hebben er van genoten met z'n vijven.

Toen Ghislain Mahy in 1944 een Ford T kocht, vermoedde hij nog niet dat dit het eerste stuk was van een verzameling die tegen het jaar 2000 zou uitgroeien tot een duizendtal auto’s. Deze collectie is uniek ter wereld door zijn verscheidenheid aan voertuigen. Zij vertellen het boeiende verhaal van de automobiel van 1895 tot heden. Gedurende een halve eeuw kreeg deze collectie meer en meer vorm in het voormalige “Wintercircus” te Gent.

Een selectie van 230 mechanische juweeltjes werd in 1986 overgebracht naar “Autoworld” te Brussel. Daar pronken ze nog steeds in het befaamde museum van het Jubelpark.

In 1997 kocht de stad Leuze-en-Hainaut de oude fabrieksgebouwen Ernaelsteen met de bedoeling er een automuseum op te richten. Dit was meteen het startschot voor het gemeentelijk museum “Mahymobiles”.

Wandel doorheen de wereldgeschiedenis van de automobiel van 1895 tot heden ( + 250 oldtimers)