Gent

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gent image

Gent | Gentsefeesten

Gent
België
Jossarisfoto

Gent | Gentsefeesten

Zaterdag 25 juli 2008. Via, via hoor ik van de Gentsefeesten, een goede rede om eens een bezoek aan Gent in België te brengen. De Gentsefeesten zijn wellicht na het Oktoberfest in München de oudste stadsfeesten ter wereld. De Gentsefeesten stammen al uit 1843! Waarlijk een hele prestatie om zo’n feest over die tijd in de ‘lucht te houden’.

Dus vroeg in de ochtend naar Gent!

Helaas is vroeg een woordje dat niet op de Gentsefeesten niet van toepassing is. Afgezien van een enkel optreden van een jazzy bandje is er weinig te beleven van de Gentsefeesten. Wel is de stad ruimschoots voorzien van tentjes, stands, podia, kabels en bouwkranen. Wat overblijft is een indruk van een immens festijn dat hier en daar kermisachtige trekjes heeft.

Helaas ontnemen als deze dingen – op de begane grond – het zicht op de stad. Wat overblijft is een fraaie stad, tenminste als je omhoog kijkt. De locals lijken uit te slapen. Wat opvalt zijn de veelvuldige rondleidingen die vooraf gegaan worden door gidsen met bordjes. Ik ken dit verschijnsel vanuit Parijs en was een beetje verrast om dit ook in Gent te zien. Mijn tocht voert mij langs de bekende en de ook iets minder bekende plekken in Gent zoals de St. Baafskathedraal, Belfort, Stadhuis, St. Niklaaskerk, Graslei, Korenlei, Gravensteen enz.

Leidraad voor mijn wandeling is de route die van het internet te downloaden is. Klik hier en je komt uit op de website van de stad Gent en klik op het menu Wandelen voor de route. Tijdens de de wandeling volg ik overigens niet 100% de route met als gevolg dat je dan weer onverwachte dingen tegenkomt. Zo ook Galerie Pascal Janssens. Mijn aandacht werd meteen getrokken door een aantal hout sculpturen van Christina Jékey.

Natuurlijk heb ik een bezoek gebracht aan de St. Baafskathedraal van met daarin het wellicht bekenste schilderij van Gent de aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders van Eyck (Jan en Hubert). Beide heren worden in de stad herdacht met een meer dan levensgroot standbeeld.

De foto’s laten een wisselend weerbeeld zien. Op sommige foto’s zijn dreigende wolkenpartijen te zien op andere een strak blauwe lucht. Al met al was het een heerlijke dag, die mij fotografisch voor wat aardige uitdagingen stelde in verband met de vele obstakels in het weerbeeld.

Klik hier voor mijn foto’s van Gent.

Foto's

0130e.jpg
0130e.jpg
Jossarisfoto
39d02.jpg
39d02.jpg
Jossarisfoto
881f9.jpg
881f9.jpg
Jossarisfoto