Gent reisblogs

Gent | Gentsefeesten

jossarisfoto was er (tot 25 jul 2009) Gepost op 12 aug 090 reacties

Zaterdag 25 juli 2008. Via, via hoor ik van de Gentsefeesten, een goede rede om eens een bezoek aan Gent in België te brengen. De Gentsefeesten zijn wellicht na het Oktoberfest in München de oudste stadsfeesten ter wereld. De Gentsefeesten stammen al uit 1843! Waarlijk een hele prestatie om zo’n feest over die tijd in de ‘lucht te houden’.

Dus vroeg in de ochtend naar Gent!

Helaas is vroeg een woordje dat niet op de Gentsefeesten niet van toepassing is. Afgezien van een enkel optreden van een jazzy bandje is er weinig te beleven van de Gentsefeesten. Wel is de stad ruimschoots voorzien van tentjes, stands, podia, kabels en bouwkranen. Wat overblijft is een indruk van een immens festijn dat hier en daar kermisachtige trekjes heeft.

Helaas ontnemen als deze dingen – op de begane grond – het zicht op de stad. Wat overblijft is een fraaie stad, tenminste als je omhoog kijkt. De locals lijken uit te slapen. Wat opvalt zijn de veelvuldige rondleidingen die vooraf gegaan worden door gidsen met bordjes. Ik ken dit verschijnsel vanuit Parijs en was een beetje verrast om dit ook in Gent te zien. Mijn tocht voert mij langs de bekende en de ook iets minder bekende plekken in Gent zoals de St. Baafskathedraal, Belfort, Stadhuis, St. Niklaaskerk, Graslei, Korenlei, Gravensteen enz.

Leidraad voor mijn wandeling is de route die van het internet te downloaden is. Klik hier en je komt uit op de website van de stad Gent en klik op het menu Wandelen voor de route. Tijdens de de wandeling volg ik overigens niet 100% de route met als gevolg dat je dan weer onverwachte dingen tegenkomt. Zo ook Galerie Pascal Janssens. Mijn aandacht werd meteen getrokken door een aantal hout sculpturen van Christina Jékey.

Natuurlijk heb ik een bezoek gebracht aan de St. Baafskathedraal van met daarin het wellicht bekenste schilderij van Gent de aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders van Eyck (Jan en Hubert). Beide heren worden in de stad herdacht met een meer dan levensgroot standbeeld.

De foto’s laten een wisselend weerbeeld zien. Op sommige foto’s zijn dreigende wolkenpartijen te zien op andere een strak blauwe lucht. Al met al was het een heerlijke dag, die mij fotografisch voor wat aardige uitdagingen stelde in verband met de vele obstakels in het weerbeeld.

Klik hier voor mijn foto’s van Gent.

jossarisfoto Positie 15345 (0 p.) Lid sinds 06-05-2009 Foto's en tips: 14 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
St. baafskathedraal
blogfoto nr. 2
Gentsefeesten
blogfoto nr. 3
Een beetje kermisachtig
blogfoto nr. 4
Gent ten voeten uit
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spanje | Calpe | Guadalest | Grotten van Canalobre
4 0
Gepost op 10 april
Spanje Alicante
Luik (Liège) | Stadswandeling
4 0
Gepost op 10 april
België Luik
Calpe | Altea
4 0
Gepost op 09 april
Spanje Alicante

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.