Durbuy tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil met Durbuy? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Durbuy zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Informatie over Durbuy

Beste foto's & tips van Durbuy

'513991' door JMoerkens '513991' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Perfect Uitzicht over

JMoerkens

Durbuy is een schilderachtig Middeleeuws dorp in de Belgische Ardennen, wat zich uitstekend leent voor een kort verblijf. Je kunt er mooi wandelen, mountainbiken of kayakken in de omgeving, of genieten van alles wat het dorp op gastronomisch vlak te bieden heeft. Wanneer je door de straatjes slentert, waan je je een paar eeuwen terug in de tijd. Een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving heb je vanaf het Belvedère, een uitzichttoren bovenop de rotsen. Wanneer je als reiziger enigszins je grenzen verlegt en in het IETS te foute toeristentreintje vanaf het centrum van het dorp stapt voor een paar euro, krijg je geen spijt. Je stopt dan namelijk ook bij de Belvedère waar je de tijd krijgt om van het uitzicht te genieten. Zowel bovenop de toren (vanwaar de foto gemaakt is) als vanaf het terrasje beneden (de mensen die je rechtsonder ziet zitten). Soms is een beetje fout wel leuk :-) Zeker in het geval van het toch al ietwat knullige Durbuy.

'504315' door JMoerkens '504315' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Kayakken op de Ourthe

JMoerkens

De rivier de Ourthe vraagt om recreatie! De rivier is ondiep en kabbelt rustig langs mooie landschappen en dorpen van de Belgische Ardennen. In de omgeving van Durbuy zijn er veel mogelijkheden om een kayak of kano te huren en een leuk tochtje over de rivier te maken. Zo krijg je een ander kijkje op de Ardennen, vanaf het water! Een leuke bezigheid, waar je ook nog eens een beetje bij in vorm blijft ;-) Deze foto maakt ik van bovenaf, van de brug in het dorpje Durbuy. Dit is een erg leuk dorpje om doorheen te slenteren, en om er te genieten van het goede leven.

'529570' door JMoerkens '529570' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Culinair Weekendje...

JMoerkens

Wanneer je (net als ik) blij wordt van lekker eten, én toevallig een weekend vrij te besteden hebt, kan ik je een culinair weekendje Durbuy aanraden. Ik overnachtte in het culinaire hotel Durbuy-Ô, waar chefkok Koen Timmerman je weet te verrassen met zijn creaties. Hij werkt op creatieve wijze met voornamelijk streekproducten. Je kunt de gangen ook laten begeleiden door passende wijnen. Je hoeft tenslotte geen auto meer te rijden, want om naar je kamer te gaan hoef je alleen nog maar de trap op! Het hotel is kleinschalig, met zes rustige eenvoudige kamers. Er is een gezellig terrasje in de tuin, waar je in het voorjaar en de zomer lekker buiten kunt eten. Vanaf 77 euro p.p. heb je al een overnachting met een heerlijk ontbijt en een driegangen-diner inclusief. Ik geloof dat ik niemand hoef te vertellen dat er overdag van alles te zien en te beleven is in de Belgische Ardennen. Wandelen, fietsen, kayakken, grotten bezoeken, abseilen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook Durbuy is leuk om te bezoeken (vanuit Durbuy-Ô op loopafstand). Het kleine charmante Middeleeuwse stadje heeft wat leuke terrassen, restaurants en winkeltjes. Dit stadsbeeld maakte ik vanaf het Belvedere, een uitzichttoren. En ja, ik mag stádsbeeld zeggen want Durbuy heeft stadsrechten, hoe klein ook! Het heeft dan ook de reputatie 's werelds kleinste stadje te zijn. Website van het hotel: http://www.durbuy-o.be/nl.

Laat kaart zien