Brussel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Brussel image

Brussel

Brussel
België
Fotografie1234

Brussel budget en bezienswaardigheden tips.

Afgelopen woensdag ben ik met mijn vriend naar brussel gegaan. Ik wil graag wat budget/bezienswaardigheden tips meegeven voor als jullie ook van plan zijn Brussel te gaan bezoeken.

Dit was mijn eerste keer naar Brussel. We zijn er met de auto heen gereden. Als eerste zijn wij naar het atoom gegaan met de auto. Mijn tip: bewaar het atoom voor in de avond, dan is het veel leuker! Wij zijn namelijk ook s'avonds nog eens terug gereden om het te bewonderen en toen was het atoom helemaal verlicht. Dit is heel mooi om te zien. Neem een statief mee, dan maak je zeker te weten prachtige foto's. Het parkeren was daar dacht ik in de avond gratis (dit kan ik fout hebben, ik weet het niet meer zeker). Ook zijn er overdag veel meer toeristen dan 'savonds, ik zou deze grote bezienswaardigheidsatractie daarom lekker voor 's avonds bewaren.

De volgende tip is: Bezoek in de zomer eens het koningklijk paleis. Het koningklijk paleis is alleen in de zomer geopend voor publiek. Entre is gratis. Dit is echt een aanraden om heen te gaan. Er hangen een aantal mooie schilderijen maar vooral alle kroonluchters die aan de gouden plafonds of beschilderde plofonds hangen waren prachtig om te zien. Fotograferen binnenin is toegestaan maar wel zonder flits.

Wij hebben vlakbij het koningklijk paleis geparkeerd met de auto. Parking royal heette het. De prijs qua parkeren viel daar erg mee, zeker als ik het verglijking met andere grote steden. Het was 13.50 voor een dagtarief en per uur: 2,40. Als je bij de grote markt parkeert is dit duurder. Hier zou ik dus zeker niet gaan parkeren! De benenwagen werkt ook prima toch? Wandel er gewoon lekker heen, dan zie je tenslotte ook een stuk meer van de stad.
Ik heb online ook nog een andere mogelijkheid van parkeren gevonden wat helemaal gratis was,dit ligt alleen wel buiten het centrum, je auto staat dan niet in een parkeergarage. Als je dit kiest moet je verder reizen met het openbaar vervoer om in de stad te komen.

Volgende tip is een algemene tip voor als je op reis gaat: Neem flesjes water mee met eventueel zo'n to go siroop (klein spuit flesje siroop), voor als je toch houdt van een smaakje in je water, zoals ik. Zeker op een warme dag is water een must have! Drinken kopen in een grote stad is over het algemeen altijd vrij duur. Dus wees voorbereid en neem dit zelf mee. Flesjes water zijn niet heel zwaar om mee te nemen.

Voor het eten zou ik zeker een wafel proberen in Belgie. Wafels kun je bij manneke pis in de buurt halen voor €1. Volgens mij zat bij manneke pis ook de beste wafel tent. Er stond een lange rij maar voor €1 voor een wafel met keuze wat je erop wilt. Zou ik het toch echt zeker doen. Past echt bij Belgie die wafels toch? Aan belgisch chocola, zou ik dan weer niet aan beginnen. Vond ik persoonlijk te duur. In Antwerpen was dit minder duur, kan ik mij herinneren. Het eten in de buurt van de grote markt en manneke pis vond ik overal eigenlijk wel erg prijzig. Waar je goedkoop eten kon scoren, bij deze locaties heb ik niet echt kunnen ontdekken. Misschien heeft iemand anders daar nog een goede budget tip voor? Wat ook nog lekker is natuurlijk :)

Bij het koningklijk paleis in de buurt hebben wij geluncht voor een tientje per persoon inclusief drankjes. In die straat zag ik ook nog een pizza hut zitten waar je voor €6 een pizza kon halen.

Dit is mijn laatste tip: Bij de ANWB kun je voor heel veel grote steden een informatie boekje kopen. Er zit een grote overzichtelijke kaart in het boekje. Het is leuk om onderweg wat informatie te lezen/op te zoeken over de bezienswaardigen,hotels,restaurants etc. Ook ben je met zo'n boekje er zeker van dat je niet snel zult verdwalen. Tenzei je geen kaart kunt lezen. Maar dat kunnen de meeste mensen gelukkig wel. Ook als je van plan bent nog eens terug te gaan. Staan hier leuke nieuwe opties in om te gaan bekijken.

Ik heb voor de eerste keer Brussel gekozen om de grote/bekende bezienswaardigheden te gaan bekijken. Als ik een volgende keer zou gaan. Zou ik kiezen voor wat minder grote/bekende bezienswaardigheden. Onderweg zag ik ook nog een grappige striptekening op de muur. Lijkt me overigens ook erg leuk om zo'n striptekeningen route te lopen. Ik hoop dat jullie mijn blog leuk vonden en wat hadden aan deze informatie! Laat zeker een reactie achter als je een andere leuke tip hebt over Brussel. Ik vind het erg leuk om dat te lezen.

Liefs Danielle

P.S. Dit is mijn eerste blog op Columbus, een blog hier op de site schrijven hield mij een lange tijd tegen omdat ik dyslectie heb. Andere blogs hier op de site hebben mij toch geinspireerd en mij over de streep weten te trekken om toch een blog te schrijven. Daarvoor dankjewel. X

Overige Info:
-Gratis parkerkeren: Park en Ride. 2,10 betaal je voor de metro. Jules Cockxstraat, 1160 Oudergem, België.
-Parking Royal, Koningsstraat 128, 1000 Brussel(vlakbij koninklijk paleis).
-Atomium: Atomiumsquare, 1020 Brussel, België.
-ijzerenkruisstraat gegeten voor de lunch.