Bergen visum

Als je op reis gaat naar Bergen, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Bergen nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Bergen heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Bergen bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Bergen overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Bergen gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Bergen

Beste foto's & tips van Bergen

'440273' door EvanderHel '440273' door EvanderHel

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Stukske muziek

EvanderHel

Lieve mensen, ik heb het lichtknopje in de schatkamer gevonden :-) Voor wie het nu niet meer snapt en denkt wat zit ze weer uit haar nek te zwetsen, zie mijn vorige foto. We kijken hier via het orgel naar het dak van de kerk in Mons. Rond 1780 is dit muzikale stuk gemaakt en na vele omzwervingen en restauraties, speelde het pas in 1875 echt goed. Echter, tussen 1920 en 1930 zou een onhandige modernisering het oude orgel verprutsen en pas na 1952, onder de kundigheid van Maurice Delmotte die de restauratie op zich nam, is het één van de best klinkende orgels uit de provincie.

'439925' door TravelGoom '439925' door TravelGoom

BelgiëBergen

BelgiëBergen

St. Joris en de Draak

TravelGoom

Tijdens het jaarlijkse Doudou-festival in Mons (Bergen) brengt de gouden koets het schrijn van de Sint Waltrudiskerk naar het stadshuis. De koets staat de rest van het jaar in de enorme kerk opgesteld en is vrij te bezichtigen. Tijdens het festival vecht St. Joris tegen de draak.

'440251' door EvanderHel '440251' door EvanderHel

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Schatkamer

EvanderHel

In de plaats Mons (Bergen) staat een adembenemend grote en indrukwekkende kerk. Haar naam: de Collegiale kerk van de Heilige Waldetrude. Religieus goud- en zilversmeedwerk uit de 12e tot 19e eeuw, oude schilderijen, beeldhouwwerken, hoge raampartijen met prachtig glas in lood erin verwerkt. Hier kun je lange tijd ronddwalen, je klein voelen en je verliezen in de gotische stijl, het gefilterde licht laten spelen met dit monument. Deze schatkamer is vrij toegankelijk, iedere dag staan haar deuren voor je open.

Laat kaart zien